promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a hírességek legkülönlegesebb eljegyzési gyűrűi
Borítókép:  Insider
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi időben mintha egyre inkább leáldozna a hírességek körében a klasszikus eljegyzési gyűrűk divatja. Az „egyszerű, visszafogott, többmilliárdos gyémántgyűrűk” helyét színes drágakövek, rendhagyó formák és merész elképzelések váltották fel. Persze ahol pénz van, ott csak a fantázia szab határt.

Az Insider összegyűjtötte a hírességek legkülönlegesebb eljegyzési gyűrűit az elmúlt évekből. Íme a lista, kiegészítve néhány saját kedvencünkkel.

Kezdjük a sort egy visszafogottabb darabbal. Bizonyára sokan emlékeznek Lady Gaga szívalakú gyémánt eljegyzési gyűrűjére. Az énekesnő 2005-ben, Valentin napon jelentette be a hírt, hogy Taylor Kinney, amerikai színész és modell megkérte a kezét. Az eljegyzést végül 2016-ban bontották fel, öt évvel azután, hogy megismerkedtek egymással. 

Lady Gaga eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Nem sokkal később, 2018 októberében Gaga ujján már egy másik, valamivel színesebb eljegyzési gyűrű tűnt fel, amelyet ügynökétől, Christian Carinótól kapott. Az egyébként időtlen dizájnú ékszer egy „szerény”, rózsaszín zafírból áll, körülötte gyémánt berakással.

A pár egyébként 2019 elején szakított, így ez a gyűrű is ment a levesbe.

Lady Gaga eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

2007-ben Fergie egy igazán különleges gyűrűt kapott akkori partnerétől, Josh Duhameltől. A csillag alakúra csiszolt, négykarátos fő követ kisebb, konyakos gyémántok veszik körül, szintén csillag alakzatba rendezve. Az ékszer értéke körülbelül 25 443 000 forint.

Fergie
Forrás: Insider

Jessica Simpson 2010-ben egy vörös Tiffany & Co. drágaköves gyűrűt kapott vőlegényétől, a volt NFL játékostól, Eric Johnsontól. A rendhagyó ékszer közepén egy rubin van, ami azért különleges a pár számára, mert a rubin Jessica születési köve, és állítólag ez a drágakő a szerelem szimbóluma is egyben. A fő követ természetesen itt is gyémántok szegélyezik.

Jessica Simpson eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Halle Berry eljegyzési gyűrűjének központi ékköve egy hatalmas smaragd, amelynek arany foglalatába jobb és bal oldalt egy-egy kisebb gyémántot helyeztek el. A tökéletes, tiszta smaragd gyűrű állítólag föníciai kódokat tartalmaz, amelyek a pár szerelmi történetét mesélik el.

Berry egyébként 2014-ben véletlenül elvesztette a gyűrűt egy vakáció alatt, ami rossz ómen lehetett, ugyanis nem sokkal később elváltak Olivier Martinezzel.

Halle Berry eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Scarlett Johanssont 2013-ban jegyezte el Romain Dauriac francia újságíró, aki egy art-deco stílusú gyűrűvel lepte meg kedvesét. Az antik kinézetű gyűrű három nagy gyémántot tartalmaz, amelyeket téglalap alakú, kisebb kövek vesznek körül. Johansson 2017 márciusában adta be a válópert.

Scarlett Johansson eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Nem sokkal később, 2019-ben tűnt fel először ez a hatalmas, csepp alakú gyémántgyűrű a színésznő kezén, ebben az „érdekes”, barna foglalatban, amelyet a Saturday Night Live sztárjától, Colin Josttól kapott. Az ékszer értéke körülbelül 127 215 000 forint.


Forrás: Insider

Ashlee Simpson ujjára 2014 januárjában került fel az ötkarátos, marquise csiszolású, hosszúkás eljegyzési gyűrű, amely több rubinból és 140 darab fehér gyémántból áll.

Ashlee Simpson eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Matt Rutler hollywoodi produkciós asszisztens 2014. február 14-én jegyezte el Christina Aguilerát ezzel az egyedülálló gyűrűvel, amely az énekesnő kedvenc gyűrűinek dizájnbéli összeolvasztásából született meg, s amely így tartalmaz minden olyan apró részletet, amely fontos Aguilera számára. Az ékszer kilenc különböző színű drágakövet tartalmaz, amelyek a középső gyémánt alatt helyezkednek el.

Christina Aguilera eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Ryan Reynolds ezzel rózsaarany foglalatba zárt ovális, világosrózsaszín gyémánttal lepte meg kedvesét, Blake Lively-t. A pár hivatalosan sosem jelentette be eljegyzését, azonban 2012 óta házasok. A gyűrű értéke körülbelül 565 millió forint.

Blake Lively eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

José Antonio Bastón üzletember 2015-ben jegyezte el Eva Longoriát ezzel a mélyvörös rubin gyűrűvel, amely gyémánt glóriával van körbe futtatva. Értéke hat és nyolc karát közé tehető.

Eva Longoria eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Olivia Wilde kezét 2013-ban kérte meg Jason Sudeikis ezzel a gyűrűvel, amelynek sárga, kör alakú gyémántját apró, zöld smaragdok keretezik. A pár hét évig járt jegyben, végül 2020 novemberében bontották fel eljegyzésüket.

Olivia Wilde eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Heidi Klum 2004-ben ezt a 10 karátos, kanárisárga gyémánt jegygyűrűt kapta vőlegényétől, Sealtől. Klum és a „Kiss From a Rose” énekese 10 évvel később, 2014-ben váltak el egymástól.

Heidi Klum eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Emily Ratajkowskit eljegyzési gyűrűje egy csepp alakú és egy négyzet alakú gyémántból áll, mindkettő gigantikus méretű. A modell először 2018. július 11-én osztott meg fényképet az ékszerről az Instagramon.

Emily Ratajkowskit eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Katy Perry virágot mintázó gyűrűje egy kedves utalás párjára, Orlando Bloomra. Az ékszer a szakértők szerint egy kétkarátos rubinból és a körülötte sziromként elhelyezkedő fehér gyémántokból áll.

Katy Perry eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

A sorból egyértelműen kiemelkedik Elle King jegygyűrűje, amely egyszerre emlékeztet minket apró virágokra és hópelyhekre egyaránt. Az amerikai énekesnő 2020 októberében jelentette be eljegyzését az Instagramon Dan Tookerrel.

Elle King eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

2020 decemberében tudtuk meg, hogy Ariana Grandét eljegyezte párja, a Kaliforniában luxus ingatlanügynökként dolgozó Dalton Gomez, aki egy hatalmas, nyolckarátos, ovális gyémánttal lepte meg az énekesnőt. A drágakő mellett egy fehér gyöngy is látható az arany foglalatban, amely egyes pletykák szerint Ariana nagyszüleinek ajándéka.

Ariana Grande eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

Kate Middleton eljegyzési gyűrűje valószínűleg minden idők egyik leghíresebb darabja. A 18 karátos gyémántot és zafírkövet tartalmazó ékszer egykor Diana hercegnő ujját díszítette, és Károly herceg vásárolta 1981-ben. 

Katalin hercegné eljegyzési gyűrűje
Forrás: Insider

John F. Kennedy ezzel az egyedi és gyönyörű baguette gyémántgyűrűvel jegyezte el Jacqueline Bouvier-t 1953-ban. Az ékszer egyedi kialakítású, ráadásul több mint 2 karátos smaragd és szintén több mint 2 karátnyi gyémánt kombinációjából áll.

Jackie Kennedy eljegyzési gyűrűje
Forrás: theadventurine.com

Napóleon 1795-ben ismerte meg leendő menyasszonyát, Josephine-t. Annak ellenére, hogy Napóleonnak nem volt kifejezetten sok pénze, pompázatos gyűrűt vásárolt szerelmének: az arany karikagyűrű egy csepp alakú gyémántot és egy szintén csepp alakú kék zafírt zár magába. A kövek darabonként csak 1-1 karátosok, az ékszer történelmi értéke azonban felbecsülhetetlen. 2013-ban közel egymillió dollárért (körülbelül 283 millió forintért) árverezték el Franciaországban.

Josephine császárné eljegyzési gyűrűje
Forrás: thehindubusinessline.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás