promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a férfi a saját levágott lábát kapta ajándékba karácsonykor
Borítókép:  nypost.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kanadai Justin Fernandes tavaly egy tragikus balesetben vesztette el a jobb lábát, azonban nem búsult sokáig: úgy döntött, 2020-ban a saját lábát szeretné a karácsonyi zokniban viszontlátni.

A férfi épp hazafelé sétált a munkahelyéről, amikor elütötte őt egy motoros. A baleset következtében Fernandez jobb lába súlyosan megsebesült, már nem lehetett megmenteni. A hónapokig tartó fájdalmas rehabilitáció után a férfi úgy döntött, szeretné megtartani elvesztett végtagjának maradványait annak szimbólumaként, hogy mi mindent élt túl a sorsdöntő nap óta.

„Alapvetően azért volt szükségem erre, hogy lezárhassam magamban a történteket” 

– nyilatkozta. 

A végtag visszaszerzése azonban koránt sem volt egyszerű feladat. Fernandeznek nemcsak a kórházzal gyűlt meg a baja, ahol műtötték, hanem a bürokráciával, a logisztikával és az etikai kérdésekkel is, hiszen egy olyan kéréssel állt elő, amelyre korábban nem volt példa. 


Forrás: nypost.com

A balesetet követően a férfi egy taxidermiával (állatok kitömésével) foglalkozó weboldalon hozta nyilvánosságra a kérését, amire a torontói Prehistoria Természettudományi Központ válaszolt. Az intézmény vezetője, Ben Lovatt úgy döntött, csapatával együtt segít valóra váltani Fernandez álmát. 

„Mindenki a maga módján gyógyul fel egy-egy tragikus eseményből. [...] Ő is próbálta megtalálni a módját, hogy le tudja zárni magában valahogy a történteket, hogy újra egésznek érezhesse magát, és ennek egy egyedülálló formáját választotta.” 

– mondta Lovatt.


Forrás: ctvnews.ca

A fáradságos folyamat után a csapatnak végül sikerült megszabadítani az összes hústól, porctól és minden egyéb élő szövettől az amputált végtagot. A csontokat ezután összeillesztették, mint egy kirakóst, hogy összeálljon a férfi lábának a csontváza. Az ajándékot egy piros masnival díszítették fel, így adták vissza jogos tulajdonosának, aki kitörő örömmel fogadta a meglepetést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás