promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemzetiszín zászlót kapnak a tojások
Borítókép:  AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig elég volt a kódban jelezni, hová valósi a tojás, de most már a származási ország zászlaját is kötelező lesz kitenni a boltban.

Január 1-jétől a nem dobozos tojást is zászlóval kell ellátni, jelentette be az Agrárminisztérium (AM) szerdán. A Magyar Hang cikke szerint eddig is fel kellett tüntetni az ISO országkódot tartalmazó termelői kódot mind az előrecsomagolt (dobozos), mind a nem előrecsomagolt (ömlesztett) terméknél a tojás héján, de ez így nem volt eléggé egyértelmű a vásárlóknak.

Ezért mostantól az ömlesztett tojásnál is jól láthatóan ki is kell írni a származási ország nevét, bizonyos esetekben pedig a zászlóját is ki kell tenni legalább 3-szor 5 centis méretben. (Arra nem tér ki sajnos se a minisztérium közleménye, se a cikk, hogy a tojás esetében vajon az "ömlesztett" szó-e a legszerencsésebb jelző.)

A jelölés kiterjesztésével a vásárlók lényegesen könnyebben tudnak majd tájékozódni a termék származásával kapcsolatban, és ezzel a hazai termelők pozíciója is megerősödhet a piacon

– összegezte az AM, hogy mit várnak a lépéstől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás