promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Twix-csoki neve elképesztő titkot rejt
Borítókép:  Midas Hofstra / Unsplash.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokáig találgatások övezték a név eredetét, de valószínű, hogy megvan az igazság.

A Twix-csoki abból a szempontból is különleges, hogy nevének eredettörténete kicsit homályos, míg egy rakat édességnek tiszta históriája van, a Twix egy kicsit kilóg ebből a mezőnyből.

[[cikk2]]

A csokit 1967-ben dobták először piacra, a feltalálója Forrest Mars volt, a nagy csokis família, a Mars egyik tagja, aki korábban a Milky Way nevű édességet is kitalálta. Amúgy a Milky Way volt a Mars vállalat első csokija, ami piacra került.

A Twix eredeti neve Raider volt Európában, csak marketinges okokból változtatták meg azt Twix-re az 1980-as évek derekán. És ha már névváltoztatás, a nyolcvanas években a Twix névváltoztatási sztorija úgy szívódott fel a közbeszédben,

hogy íme egy példa, ha valamilyen problémát meg akarsz oldani, egyszerűen csinálj egy névcserét, ahelyett, hogy igazából a körülményeket változtatnád meg.

A Raider nem muzsikált túl jól, de ahelyett, hogy az összetevőket változtatták meg, egyszerűen egy huszárvágással névcserét eszközöltek. Az eladási számok pedig hirtelen elkezdtek felfelé mászni. Jó marketingeseink valahogy belevitték a névbe, hogy itt igazából két csokit kapsz egy árárért.

A Twix név két angol szó összemixeléséből jön, a twin (ikrek) és a mix (keverés, összetétel) szavak összegyúrúsából jön. A szó utal a kettősségre, és arra, hogy rengeteg összetevő van benne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás