promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ünnepi hernyó a karácsonyi főfogás Dél-Afrikában
Borítókép:  Teletex Holidays
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A család szokásaitól és hagyományaitól függően sokféle étel a terítékre szokott kerülni karácsonykor. Magyarországon a töltött pulyka, a sült kacsamell, a halászlé és a töltöttkáposzta mind-mind népszerű választás az ünnepek idején. Dél-Afrikában azonban a sült hernyó a legjobban várt ünnepi fogás.

Az olajban kisütött császárlepke-hernyók az egyik legjobban várt, legíncsiklandozóbb ünnepi fogásnak számítanak Dél-Afrikában. A hatalmas, duzzadt lárvákat ünnepi színezetük miatt másnéven karácsonyi hernyókként is emlegetik, és amellett, hogy egy igen laktató étel készül belőlük, rendkívül fehérjedús táplálékforrásnak is számítanak.


Császárlepke-hernyó. Forrás: Wikipédia

Ráadásul úgy tartja a hagyomány, hogy akik az ünnepi időszakban császárlepke-hernyót esznek, azokra szerencsés jövő év vár. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás