promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Káromkodásban tört ki az autós! A feje felett kerékpározott egy férfi egy óriási bringán - videó
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínűleg repülő csészealjakat nagyobb valószínűséggel látunk, mint egy ilyen, földi járművet.

Egyáltalán nem csodálkozhatunk az autós reakciójára, hiszen nem mindennap látható, furcsa járművel hozta össze a dugó Budapesten, ez Erzsébet-híd pesti hídfőjénél. Egy úgynevezett tall-bike gurult el mellette, szerencsénke az esetet egy kamera is rögzítette, amit a Bpiautósok tett közzé a Youtube-on.

Ezek, a mi szemünknek furcsának tűnő járgányok amúgy már jó pár éve köztünk gurulnak, az Index még 2012-ben írt a jelenségről egy hosszabb beszámolót, a cikkben megemlítik azt is, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület ön- és közveszélyesnek minősítette a szerkezetet.

A tall-bike, avagy a magas bicikli egy amerikából származó találmány, a különlegessége, hogy a nyereg két méter magasságban van.

Kreativitásból az egyesület csillagos ötöst ad a masinának, míg közlekedsébiztonsági szempontból megbuktatja, hiszen a tall-bike az újítás miatt nehezenek szelidíthető meg, ha meg kell állni egy piros lámpánál, esetleg hirtelen kell fékezni, és utána megállni. Hatalmas esély van egy bukásra, amely mind a közlekedés, mind pedig a kerékpáros biztonságát veszélyezteti.

Íme a pár napja megtörtént eset:

Itt pedig egy másik videó, ahol bemutatják a tall-bike-ot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás