promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Járai Máté elárulta, valójában miért került pszichiátriára
Borítókép:  Járai Máté / via hirstart.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nyerő párosból ismert Járai Máté hosszú ideig komoly gondokkal küzdött, és annyira a padlóra került, hogy még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Igaz, hogy Járai Máté egy népszerű és elismert színész, de a nagyközönség leginkább a Nyerő páros című műsorban ismerte meg őt és szerelmét, Kírát. Ott kiderült, hogy remekül összeillenek, és kitartanak egymás mellett, de sajnos volt egy olyan időszak, amikor Járai Máté aggasztó állapotba került, és elérte a mélypontot – erről, ennek okairól és következményeiről beszélt most Lovas Rozi Egyszer Lent című podcastjében a híresség.

„A szüleimhez nem fűzött olyan mély kapcsolat, a nagymamám volt a mindenem. Ott volt mellettem, amikor nem vettek fel a Színművészetire, és amikor mégiscsak színész vált belőlem, vidéken is megnézett minden szerepben. A halála és a túlhajszoltság nagyon megviselt”

– mesélte Járai Máté.

A színész ezek után kezdte érzékelni magán a pánikbetegség jeleit, de nem törődött velük, hiszen úgy volt vele, hogy akármennyire is szorong, addig fog dolgozni, amíg csak fizikailag bírja. Végül 40 éves korára jött el az a pont, hogy felismerje, ez így nem lesz jó, és többszöri orvosi kivizsgálás után a nagykanizsai pszichiátriai osztályra került, ahol szembe kellett néznie a saját, belső démonaival, miközben még az öngyilkosság is az eszébe jutott.

„Ez tőlem nagyon távol álló érzés volt, hogy én, aki szeretem az életemet, a feleségemet, Kírát és a szakmámat, mégsem akarok élni? Ha most vége lenne, nem is lenne nagy baj? Egy megkönnyebbülés lett volna, mert rosszul voltam, fájt és azt éreztem, hogy nem akarom végigcsinálni azt az időszakot”

– vallotta be a Reggeli műsorvezetője.

Tavaly októberben viszont sikerült megbirkóznia a gyásszal és a kimerültséggel, összeszedte magát és azóta szerencsére már sokkal jobban van, ezt pedig a nézők is megtapasztalhatták a Nyerő páros idei évadában. Tisztában lett önmagával, megismerte a saját tempóját illetve rájött arra is, hogy néha szó szerint életet menthet egy kis pihenés:

„A gyógyulásomhoz elengedhetetlen volt, hogy abbahagyjam a forgatásokat, a színházi munkákat és pihenjek. A márciusi karantén alatt én is kénytelen voltam leállni, így bűntudat nélkül maradhattam távol imádott szakmámtól. Ezt követően nyáron tudtam igazán lezárni végre ezt a krízissel teli időszakot. Jobban kell szeretned magad annál, mintsem, hogy egy munka legyél, aki csak dolgozik, dolgozik, ez a tanulság.”

Itt lehet meghallgatni a teljes podcastet:

Ha bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhat információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás