promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ellen Page bejelentette, hogy transznemű és mostantól férfiként éli az életét
Borítókép:  Ellen Page / Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Eredet Oscar-jelölt színésze, Ellen Page nyílt levélben közölte a világgal, hogy nemet változtat, és innentől kezdve Elliot Page az ő becses neve.

Ellen Page 2007-ben robbant be a köztudatba a Juno című remek filmmel, amiben egy várandós lányt alakított, munkájáért pedig Oscar-díjra jelölték. Utána számtalan alkotásban láthattuk őt, szerepelt az Eredet című gigasikerben, az Egyenesen át új változatában és többek között a Beyond: Two Souls nevű népszerű videójátékban is. 2014-ben a magánélete is reflektorfénybe került, hiszen bejelentette, hogy homoszexuális, 2018-ban pedig összeházasodott barátnőjével, Emma Portnerrel.

Most ismét komoly hírt közölt a világgal Ellen Page, ugyanis elárulta, hogy transznemű, és ezentúl férfiként éli az életét. Elliot Page az új neve, és nagyon boldog, hogy végre igazán önmaga lehet, ebben pedig felesége is teljes mértékben támogatja őt.

Bejelentését nagyon pozitívan fogadta a közösség, hiszen eddig is keményen harcolt a transzneműek jogaiért, bár a híresség azzal is tisztában van, hogy rengeteg támadást fog kapni, akár ízléstelen „viccek” formájában. Arról még nincs hír, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a jelenleg futó munkáit, ugyanis például a Netflix Az Esernyő Akadémia című sorozatában is állandó szereplő, ahol egy nőt alakít.

Itt lehet elolvasni Elliot Page levelét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás