Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így búcsúzik Luke Skywalker és George Lucas Darth Vadertől

Így búcsúzik Luke Skywalker és George Lucas Darth Vadertől

Színes

Így búcsúzik Luke Skywalker és George Lucas Darth Vadertől

Színes

Helmeczi Benjamin 11:09

A Star Wars Atyja, George Lucas, és a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill is búcsúzott David Prowse-tól, aki a klasszikus trilógiában alakította Darth Vadert.

Nem csak a messzi-messzi galaxisban, de a Földön is milliók gyászolják a 85 éves korában elhunyt David Prowse-t, akit sokan csak a Star Wars klasszikus trlógiájának Darth Vadereként ismernek.

Fontos megjegyezni, hiszen ahogy az interneten is látható, sokan tévedésben vannak; Prowse volt az, aki magára öltötte a Sith Nagyúr ikonikus páncélját az Egy új remény-ben, A Birodalom visszavág-ban, és A Jedi visszatér-ben, de a karakter hangját James Earl Jones kölcsönözte, aki még mindig él.

David Prowse-tól rengetegen búcsúznak a közösségi felületeken, köztük a Star Wars Atyja, George Lucas is, aki szerint a színész alakítása és mozgáskultúrája nélkül Darth Vader közel sem lett volna egy olyan intenzív jelenléttel bíró, és félelmetes karakter, mint ahogy a filmekben láthatjuk.

„Davidnek hatalmas szerepe volt abban, hogy Vader figurája ennyire népszerűvé vált”

A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Twitter-oldalán tett közzé egy rövid búcsúposztot.

„Szomorúan hallottam, hogy David Prowse elment. Egy kedves ember volt, és sokkal több, mint Darth Vader. Színész, férj, apa, a Brit Birodalm Rendjének tagja, háromszoros súlyemelő bajnok, és a biztonság jelképe. Annyira imádta a rajongóit, mint amennyire a rajongók imádták őt”

Borítókép: IMDb