promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így búcsúzik Luke Skywalker és George Lucas Darth Vadertől
Borítókép:  IMDb
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Star Wars Atyja, George Lucas, és a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill is búcsúzott David Prowse-tól, aki a klasszikus trilógiában alakította Darth Vadert.

Nem csak a messzi-messzi galaxisban, de a Földön is milliók gyászolják a 85 éves korában elhunyt David Prowse-t, akit sokan csak a Star Wars klasszikus trlógiájának Darth Vadereként ismernek.

Fontos megjegyezni, hiszen ahogy az interneten is látható, sokan tévedésben vannak; Prowse volt az, aki magára öltötte a Sith Nagyúr ikonikus páncélját az Egy új remény-ben, A Birodalom visszavág-ban, és A Jedi visszatér-ben, de a karakter hangját James Earl Jones kölcsönözte, aki még mindig él.

David Prowse-tól rengetegen búcsúznak a közösségi felületeken, köztük a Star Wars Atyja, George Lucas is, aki szerint a színész alakítása és mozgáskultúrája nélkül Darth Vader közel sem lett volna egy olyan intenzív jelenléttel bíró, és félelmetes karakter, mint ahogy a filmekben láthatjuk.

„Davidnek hatalmas szerepe volt abban, hogy Vader figurája ennyire népszerűvé vált”

A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Twitter-oldalán tett közzé egy rövid búcsúposztot.

„Szomorúan hallottam, hogy David Prowse elment. Egy kedves ember volt, és sokkal több, mint Darth Vader. Színész, férj, apa, a Brit Birodalm Rendjének tagja, háromszoros súlyemelő bajnok, és a biztonság jelképe. Annyira imádta a rajongóit, mint amennyire a rajongók imádták őt”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás