promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felállították New York karácsonyfáját, majd észrevettek valamit az ágak között
Borítókép:  People
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center előtt felállított, hatalmas karácsonyfa ágai közül, aki már a szállítás alatt is ott volt, mégse vette észre senki. Kész csoda, hogy ennyi idő után is életben tudott maradni élelem nélkül.

Egy csodával határos, sikeres mentésről számolt be nemrég a BBC. Néhány napja állították fel a New York-i Rockefeller Center előtt azt a 23 méter magas, hatalmas fenyőfát, ami a következő hetekben az épületegyüttes előtt fog díszelegni.

Mint az a közösségi felületeken látható, az Oneonta városából érkezett famonstrum nem igazán nyerte el a New York-iak tetszését, ugyanis egy jókora része teljesen kopasz. Egyesek szerint a város idei karácsonyfája tökéletesen szimbolizálja a 2020-as esztendőt.

Nem sokkal később az amekai portálok arról számoltak be, hogy néhány munkás egy apró baglyot talált a fa ágai közé szorulva. A bajba jutott, és napokig szabadulni nem képes, rémült kis állatot sikerült kimenteni, és a madárrezervátumba szállították, ahol megetették. Mint kiderült, a bagoly már a szállítás alatt is a fa ágai között volt, és kész csoda, hogy nem esett semmi baja.

„Az a csoda, hogy nem zúzták össze”

– tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója.

A Rockefellernek elkeresztelt madarat szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van. A gondozó elárulta, hogy apró termete ellenére Rockefeller egy kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

Természetesen Rockefeller nem marad örökre gondozójával, amint teljesen meggyógyul, visszaengedik őt az erdőbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás