promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felállították New York karácsonyfáját, majd észrevettek valamit az ágak között

Felállították New York karácsonyfáját, majd észrevettek valamit az ágak között

Színes

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center előtt felállított, hatalmas karácsonyfa ágai közül, aki már a szállítás alatt is ott volt, mégse vette észre senki. Kész csoda, hogy ennyi idő után is életben tudott maradni élelem nélkül.

Egy csodával határos, sikeres mentésről számolt be nemrég a BBC. Néhány napja állították fel a New York-i Rockefeller Center előtt azt a 23 méter magas, hatalmas fenyőfát, ami a következő hetekben az épületegyüttes előtt fog díszelegni.

Mint az a közösségi felületeken látható, az Oneonta városából érkezett famonstrum nem igazán nyerte el a New York-iak tetszését, ugyanis egy jókora része teljesen kopasz. Egyesek szerint a város idei karácsonyfája tökéletesen szimbolizálja a 2020-as esztendőt.

Nem sokkal később az amekai portálok arról számoltak be, hogy néhány munkás egy apró baglyot talált a fa ágai közé szorulva. A bajba jutott, és napokig szabadulni nem képes, rémült kis állatot sikerült kimenteni, és a madárrezervátumba szállították, ahol megetették. Mint kiderült, a bagoly már a szállítás alatt is a fa ágai között volt, és kész csoda, hogy nem esett semmi baja.

„Az a csoda, hogy nem zúzták össze”

– tette hozzá Ellen Kalish, a madár gondozója.

A Rockefellernek elkeresztelt madarat szerda éjjel vitték állatorvoshoz, megröntgenezték. Kalish szerint a nagy kaland ellenére kitűnő állapotban van. A gondozó elárulta, hogy apró termete ellenére Rockefeller egy kifejlett felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra.

Természetesen Rockefeller nem marad örökre gondozójával, amint teljesen meggyógyul, visszaengedik őt az erdőbe.

Borítókép:  People

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás