promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Benkő László, az Omega alapítója
Borítókép:  Ridikül
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszas betegség után, 77 éves korában elhunyt Benkő László, a legendás Omega-együttes alapítója. A gyászhírt a zenekar jelentette be a Facebook-oldalukon.

Az egész országot megdöbbentette a szomorú hír, hogy Benkő László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, az Omega-együttes alapító tagja 77 éves korában elhunyt. A zenekar az alábbiakat írta a Facebook-oldalukon:

„Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad”

Kóbor János, az együttes frontembere a szerda reggeli Mokkában azt mondta, néhány napja még mindannyian azt hitték, hogy zenésztársuk fel fog épülni, de a vizsgálatok alapján várható volt, hogy talán nem tud kigyógyulni a rákból.

„Azt tudta, hogy koncertezni nem nagyon tudunk, de nagyon várta az új lemez megjelenését, állandóan kérdezgette, hogy elkészült-e már, azon gondolkozott, hogy hogy fogjuk majd bemutatni, tehát látszott rajta, hogy tervei vannak”

- árulta el az énekes, hogy miket mondott neki utoljára Benkő László.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás