promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon hová tűnt Kim Dzsongun?
Borítókép:  STR / KCNA VIA KNS / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utoljára még október 21-én jelent meg nyilvános eseményen Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője. Az ázsiai ország diktátorát azóta senki sem látta, és hírt sem közöltek róla. Vajon mi történhetett?

Idén áprilisban már előfordult hasonló eset, akkor sokan azt gondolták, hogy Kim Dzsongun egy műtét során életét vesztette. Aztán mindenki meglepetésére egyszercsak húsz nap után újra feltűnt a vezető.

A mostani eltűnéssel kapcsolatban megszólalt a szöuli országegyesítési minisztérium egyik tisztségviselője is, aki elmondta, hogy nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani az észak-koreai vezért eltűnésének. 

Egyesek a koronavírus-járványban vélték megtalálni visszahúzódása okát. Igaz, fertőzésekkel kapcsolatos adatokat az ország egyszer sem közölt, azonban előfordulhat, hogy Kim ettől függetlenül elkapta a betegséget. 

Friss információk szerint a diktátor még az amerikai választás eredményeire sem reagált. A minisztérium tisztségviselője elmondta, ilyen hosszú ideig Észak-Korea még sosem hallgatott az elnökválasztást követően. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás