promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Olyan a tested, mint egy középkorú, borozgató anyukáé” – Billie Eilish visszavágott
Borítókép:  globalnews.ca
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Billie Eilish arra bíztatja rajongóit, hogy felejtsék el a média által idealizált testképet. 

Nemrég alaposan felkavarta az internet népét egy Billi Eilish-ról készült lesifotó, amely nem épp a legjobb formájában kapta lencsevégre az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekesnőt és dalszerzőt. Egy korábbi cikkünkben már írtunk a képről, és arról, hogy az énekesnő azért jár bő ruhákban, mert nem szeretné, ha a kinézete állna a középpontban.

 [[cikk1]]

Röviddel azután, hogy a Daily Mail leközölte a fotót, amelyen Eilish éppen trikóban, rövidnadrágban, zokniban és papucsban igyekszik valahova a megszokott, bőre szabott szerelése helyett, az énekesnő közzétett egy videót az Instagram storyjában egy chiziduru nevű influencertől, aki arról beszél, hogy az Instagram rengeteg embert megszégyenít azzal, hogy a normális testű emberek helyett egy elképzelt, filterektől deformált testképideált állít be kívánatosnak. 

Eilish ezzel a videóval foglalt állást a testszégyenítőkkel szemben, akik a Twitteren folyamatosan negatív megjegyzésekkel illetik az énekesnő alakját. Az egyik széles körben elterjedt tweet egy 29 éves férfitól származik, aki szerint:

„Eilish-nak 10 hónap alatt sikerült kifejlesztenie magának a 30-as évek közepén járó, borozgató anyukák testét”.

Ettől függetlenül persze sokan a művésznő védelmére keltek, és „gyönyörűnek” nevezték, mondván, „minden test megérdemli, hogy megünnepeljék”, és határozottan kritizálták az irreális szépségideálokat.

„A pornó és a közösségi média így hiteti el a férfiakkal, hogy az olyan nők, mint billie eilish, »kövérek«”

– írja egy rajongó a Twitteren.

Áprilisban a többszörös Grammy-díjas énekesnő több portálnak is azt nyilatkozta, hogy azért kezdett laza ruhákat viselni, mert bizonytalannak érezte magát.

„Utáltam a testemet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyszer sem ébredek fel úgy reggelente, hogy úgy döntök, ma csak azért is egy szűk topot veszek fel”

– mondta júniusban Eilish.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás