Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy ország fogja keresi a rég eltűnt, 75 éves Harisnyás Pippit

Egy ország fogja keresi a rég eltűnt, 75 éves Harisnyás Pippit

Színes

Egy ország fogja keresi a rég eltűnt, 75 éves Harisnyás Pippit

Színes

Helmeczi Benjamin - 2020.10.01. 07:07

Országos nyomozós játékot szerveznek az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit címmel.

A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a Nosalty egy kivételes nyomozós játékot szervez október 1. és 22. között, melynek főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi; partnere a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist lesz, aki a nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról. A játék célja, hogy a játékban résztvevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtalálják a mára nagymama korú Harisnyás Pippit.

„Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét – és ekkor hivatalosan is nagykorú lett – egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról"

– olvasható a szervezők közleményében.

A játék során a gyerekek segítségét kérik, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő?

Mint a közleményben írják, a sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám kislányt. Ehhez a szervezők közösen feldolgozandó, letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve használhatók a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és „pippis” ajándékokkal jutalmazza. Az online eredményhirdetés november 2-án, hétfő délután lesz a pesti Magyar Színház Facebook-oldalán.

A pályázatról ide kattintva olvashatók részletek.

Borítókép: Origo