promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Császár Előd: „Én nem vagyok rendőrgyilkos”
Borítókép:  Császár Előd / tenyek.hu (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Huszonkét évvel ezelőtt halálos áldozatot követelő balesetet okozott Császár Előd, aki most őszintén mesélt a tragédiáról.

A „Megtalállak még”, „Nem kell másik” és többek között a „Tiltott szerelem” énekese, Császár Előd annak idején az egyik legkedveltebb hazai előadó volt, majd 1998. december 17-én autóval közlekedett, átcsúszott a menetiránnyal szemközti sávba, és frontálisan összeütközött egy rendőrautóval. A balesetet sajnos nem élte túl a 25 esztendős rendőrtiszt, a sztárt pedig egy öt éves procedúra után végül nem ítélték letöltendő börtönbüntetésre, de a pénzbüntetés mellett három év próbaidőre bocsájtották.

Kimondhatatlanul szörnyű időszakot jelentett ez minden érintett számára, ráadásul az a hír is hamar elterjedt, hogy Császár Előd kábítószer hatása alatt volt. Emiatt nagyon megcsappant itthon a népszerűsége, a Blikk pedig most arról ír, hogy a híresség közel huszonkét év után tiszta vizet öntött a pohárba, és nyíltan beszélt a dologról.

„Nem igaz az, hogy drogoztam, nem igaz az, hogy ittam. Nem igaz az, hogy mások is voltak mellettem”

– mondta az egykori popsztár, majd jobban kitért a kábítószeres pletykára is.

„Másnap nyilatkozta valaki a rendőrségtől, hogy én kábítószeres állapotban vezettem, de ez nem volt igaz, és abban a pillanatban tudtam, hogy baj van, mert ezzel nem tudok harcolni. Mert, hogy ha ezt egy olyan prominens rendőr mondja ezt, akinek a szava szent, akkor ez így van. Pedig én tudtam, hogy nem, és aztán később ez ki is derült, mert a bírósági ítéletben benne is van, hogy a balesetben nem játszott szerepet sem drog, sem pedig alkohol. És azért én nem vagyok akkora ember, hogy ezt el lehetett volna intézni”

– mesélte, és arra is reflektált, hogy sokak szerint az ismertségének köszönhetően kapott kifejezetten enyhe ítéletet.

„Az emberek úgy gondolják, hogy én ezt megúsztam, csak azért, mert nem ítéltek letöltendő börtönbüntetésre. De alapvetően a lelki része ennek soha nem szűnik meg. Tehát én öregkoromban, a halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy mekkora fájdalmat okoztam azzal, hogy béna voltam, úgyhogy ez az ítélet nekem örök életemre tart, és nem fogok tudni megszabadulni tőle soha. Nagyon sokáig álmodtam vele, és a mai napig is előfordul, hogy ezzel álmodom”

– árulta el, és az is szóba került, hogyan dolgozta fel az esetet, illetve hogy manapság szülőként sokkal jobban átérzi azt a fájdalmat, amit másoknak okozott:

„Nagyon sokáig jártam pszichológushoz, mert nagyon nehezen tudtam magamban rendbe rakni ezt az egészet. Én nem vagyok rendőrgyilkos, és ezt nem direkt csináltam. Rettenetesen zavar az, hogy egy család miattam egy ilyen méretű tragédiát kellett, hogy átéljen, de már nem tudok vele mit csinálni. Ha tudnám, akkor visszafordítanám nyilvánvalóan, és nagyon szeretném ezt rendbe hozni, de nem tudom.”

Császár Elődnek végül sikerült új életet kezdenie, hiszen Shane 54 néven hatalmas sikereket ért el külföldön producerként és lemezlovasként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás