Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Csak tonhalsalátát és rizst kell enni, és összejöhet egy luxuslakás

Csak tonhalsalátát és rizst kell enni, és összejöhet egy luxuslakás

Színes

Csak tonhalsalátát és rizst kell enni, és összejöhet egy luxuslakás

Színes

Toronicza Péter - 2020.09.29. 21:42

Budapesten is drágák a lakások, hát még akkor, ha Sydney belvárosában akarunk egyet venni.

Jó lenne, ha úgy működne a dolog, hogy csak rizst meg tonhalat eszünk, és máris a lábaink előtt hever az álomlakás, de az első lépés valóban ez – spórolnod kell mindenen, amin csak tudsz.

A járvány alatt valószínűleg elég sokan megpróbálták az otthoni főzést ahelyett, hogy étterembe mennének, vagy rendelnének. A 30 éves Mattia Bondanza és a párja is rájöttek, hogy a legtöbbet a kaján lehet spórolni. Akik utálják, ha nem változatos az étel, és finnyásak is picit, akkor nehezen tudták volna telesíteni ezt a kihívást.

Mattia kommunikációs szakemberként dolgozik, és ebére, valamint vacsorára általában rizst és tanhalsalátát evett, persze a változatosság kedvéért olykor a köretet lecserélte tésztára. Arról is leszokott, hogy reggelente kávézóba járjon, inkább megfőzte magának otthon.

Bondanza imádja az avokádót, de ezt a luxust csak hétvégén engedte magának. Így tudták kifizetni egy Sydney belvárosában található lakás letétét. Azért szánták el magukat erre a lépésre, mert nem akartak egész életükben az albérlettel szenvedni.

A lakás nem olcsó, 1,15 millió ausztrál dollárba, vagyis átszámítva nagyjából 250 millió forintba kerül.

Sokan amúgy is tudnak spórolni a járvány miatt, mivel nem járnak el annyit szórakozni, valamint nem is vágják magukat nagy költekezésbe. Ez persze a gazdaságot visszafogja, viszont az embereket rákényszeríti arra, hogy tudatosabban költekezzenek.

Aki spórolna pénzt egy kicsit a tonhalas tésztával, itt van egy egyszerű recept, amihez kevés alapanyag kell, ráadásul tíz perc alatt elkészül.

Borítókép: Saeed KHAN / AFP

Legolvasottabb hírek