promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyolc ok, hogy imádd az őszt!
Borítókép:  Free-Photos / Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ősz a legjobb és legszebb évszak. Nyolc pontban mondjuk el, hogy miért.

Szeptemberrel a szívünk hivatalosan is búcsút int a nyárnak. Jönnek a hidegebb idők, de nem érdemes ezért az orrunkat lógatni, íme pár dolog, amiért az ősz iránt is megdobbanhat a szívünk. 

Ne hagyjuk, hogy erőt vegyen rajtunk a melankólia, kár a nyári forróság után vágyakozni, hiszen az ősz az egyik legcsodálatosabb évszak.

Ha szeptember, akkor iskolakezdés.

A suli megérkezte azonban nem csak a diákokban ébreszthet lelkesítő gondolatokat. A szeptember mindig magában hordozza a régi idők zamatát. Lehet, hogy soha többé nem fogunk visszamenni az iskolapadba vagy az egyetemre, de szeptember kezdetén van valami rendkívül nosztalgikus energia a levegőben, és nem kell ahhoz különösebb indok, hogy kedvet kapjunk új írószerek vásárlásához. Lehet az egy praktikus notesz, amibe a bevásárlólistánk vagy teendőink jegyzeteljük vagy akár egy klassz toll, ami végső soron bármikor jól jöhet.

Engedjük tehát lelkünket kicsit nosztalgikus vizekre evezni, jól fog esni.

Az ősz egy sokkal mérsékeltebb éghajlattal örvendezteti meg az embereket. Nincs nyári forróság, de téli zimankó sem. Gondoljunk csak bele, hogy milyen sokat panaszkodunk, amikor valóban nagyon meleg van vagy épp ellenkezőleg, csípős hideg. Ősszel, főleg szeptemberben még élénk kék az ég, a levegő friss és általában némi meleg simogatja a bőrünket.

Ősszel még a finom falatok is jobban esnek. A nyári hőségben az étvágy sem az igazi. Hirtelen egy ízletes sült vacsora elfogyasztása sokkal vonzóbb lehetőségként lebeg a szemünk előtt. A legjobb az egészben, hogy még mindig dúskálhatunk a zöldségekben és persze a gyümölcsökben.

Ilyenkor beindul az almaszezon, és beérik a szőlő is, hogy a sütőtökről már ne is tegyünk említést.

Aki szeret öltözködni, az az őszt is biztosan szereti. Mindenki tudja, hogy az összes divatmagazin szeptemberi száma sokkal vastagabb, mint máskor az évben. Persze klassz a nyári öltözködés gondtalan hangulata, de ősszel a kreativitásé a főszerep. Az átmeneti ruházatot kedvünkre váltogathatjuk hangulatunk és stílusunk függvényében. A kardigánok még mindig nagy trendnek számítanak.

Érdemes befektetni néhány új kötöttáruba, hogy stílusosan váltsunk évszakot.

És akkor a kiegészítőket még nem is említettük. Kedélyállapotunkat és hőérzetünket feldobhatjuk egy jópofa bojtos sapkával vagy egy tekergő mókás, színes sállal.

A természet szépsége felülmúlhatatlan kereteket ölt, semmi sem ér fel az ősz színeivel. 

A gyönyörű arany levelek, akár ágakon csüngve, akár a talpak alatt ropogva, az anyatermészet ajándékai. Egy őszi séta megmelengeti az ember szívét.

Az ősszel karöltve megkezdődik az év végi visszaszámlálás és a várakozás időszaka is, hiszen az esztendő legjobb része még várat magára. Igen, karácsony már csak pár hétre van és ennyivel is közelebb vagyunk hozzá. Röpke tizenöt hét, amelyről tudjuk, hogy villámgyorsan elmúlik, és már a nyakunkon is van az ünnepi tortúra.  

Hát nem szuper évszak az ősz?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás