promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dallopással vádolják Ed Sheerant, bíróság elé kell állnia
Borítókép:  Ed Sheeran / Stefanie LOOS / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly dologgal vádolják a világ egyik legsikeresebb előadóját, Ed Sheerant, hiszen állítólag csúnyán ellopta egy másik zenész dalát.

Ed Sheeran viszonylag hamar meghódította a globális közönséget, hiszen fülbemászó zenéi millióknak tetszenek, és a rádióban is folyton hallhatjuk a hangját, gondoljunk csak a „Shape of You” című gigaslágerére, amitől egy időben egyszerűen nem lehetett szabadulni. Rengeteg dallal bizonyította már tehetségét, most viszont úgy néz ki, hogy az egyikkel hatalmas gond van.

Állítólag Ed Sheeran a 2014-es „Thinking Out Loud” című számával rendesen lekoppintotta az Ed Townsend és Marvin Gaye által írt, 1973-ban megjelent „Let's Get It On”-t. Townsend családja ezért most pénzt, és zenei kreditet követel tőle, meg persze a Sony/Atlantic kiadótól, mivel szerintük ezzel szerzői jogsértést követtek el.

A Blikk cikkéből kiderül, hogy még 2016 indult a per, és akkor lényegében azt mondta Ed Sheeran, hogy a fent említett „Let's Get It On”-ban olyan megszokott, ezerszer hallott elemek szerepelnek, hogy szerinte egyáltalán nincs szó lopásról.

November 9-én lesz a tárgyalás, és ugyan hallható a hasonlóság a két zene között, de majd kiderül, hogy ez milyen mértékű, és mennyire számít szerzői jogsértésnek – bár valószínűleg nincs miért izgulnia a hírességnek, hiszen ezeket általában a legrosszabb esetben is peren kívüli megegyezéssel intézik el.

Itt lehet meghallgatni Ed Sheeran „Thinking Out Loud”-ját.

Itt pedig Marvin Gaye „Let's Get It On”-ját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás