promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyúlüregnek tűnt, szenzációs felfedezés lett: megtalálták a keresztes lovagok titkos barlangját – fotó
Borítókép:  Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Barlangok hálózata bontakozott ki a tudósok szeme előtt.

A barlangrendszert az angliai Sropshire-ban a saját birtokán fedezte fel egy gazda, egyelőre nem tudni, hogy mikor és miért éppen oda építették a rend tagjai.

Egyesek arra gyanakodnak, hogy a barlangokat a 13. században vályhatták a kőbe a Templomosok, hogy ott végezhessék el titkos szertartásaikat –

– írja a Vintage News.

A rendet amúgy a 12. század elején alapították, és egészen 1307-ig hatalmas tekintélyük volt, vagyonuk pedig olyan nagy volt, hogy ők hiteleztek Európa legbefolyásosabb uralkodóinak is. Többek között a francia királynak is, és épp ez lett a veszte a szervezetnek. 

IV. Szép Fülöp egyetlen éjszaka leforgása alatt számolta fel a rend uralmát, és zsebelte be a rend vagyonát.

Erre a híres leszámolásra emlékeztet a legendák szerint péntek 13-a is, a legszerencsételenebb nap. Fülöp katonái ugyanis 1307. október 13-án, pénteken hajtották végre az uralkodó parancsát. Illetve erre az eseményre utal a Csillagok háborúja nagy leszámolós jelenete is, amikor egy parancs értelmében a klónok valamennyi Jedit megölik akció közben.

Sokan viszont úgy vélik, hogy a barlangnak semmi köze sincs a Templomosokhoz, az csupán egy viktóriánus korabeli főúri geg. Egy poén része, amelynek keretében a földbirtokosok fura helyeket hoztak létre földjeiken, vagy éppen házaikban. A céljuk az volt, hogy ezekhez kapcsolódó legendás sztorikkal szórakoztassák a társaságot, vagyis, hogy az esték ne fulladjanak unalomba.

És ha már volt pénzük meg idejük is, nem játszottak kicsiben, így akár egy egész barlangrendszert is kiépítettek a szórakozás reményében.

A kutatók tovább vizsgálódnak a helyszínen, sokan úgy vélik, hogy a barlangnak ugyan köze lehet a lovagokhoz, viszont valószínűleg a főurak később kicsit kicicomázták az egészet, mivel nem tudták, hogy mit találtak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás