promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kozso felidézte New York-i emlékeit a szeptember 11-ei terrortámadásról
Borítókép:  Facebook/Ámokfutók/Sziget
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekes turistaként volt jelen, és fel is akartak menni az Világkereskedelmi Központba.

Donald Trump amerikai elnök a 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira emlékezve a pennsylvaniai Shanksville városa melletti emlékműnél mondott beszédet a tragédia 19-ik évfordulóján. Amerika hőseinek nevezte valamennyi áldozatot, köztük azokat a tűzoltókat, mentősöket, rendőröket és orvosokat is, akik azonnal mások segítségére siettek nem féltve saját testi épségüket.

Kozso és csapata, az Ámokfutók is New Yorkban volt aznap, aki a Fókusz műsorában vissza is emlékezett a tragédiára.

Reggel éppen a Világkereskedelmi Központba akartak felmenni. Az énekes meg is mutatta a fotókat, amikor még minden rendben volt, utána csak az abszolút szerencsén múlott, hogy ők akkor nem tartózkodott az épületben.

„Oda mentünk volna föl, csak a csajok akkor megálltak, egy kis dohányzás, egy kis smink, még rendbe pakolnak mindent. Úgyhogy most is azt mondom hál istennek”

- mesélte Kozso, akkor még most sem hiszi el, hogy túlélték.

Az énekes másnap is visszament fotókat készíteni a New York-i Manhattanbe, ahol teljesen kiürültek az utcák. A műsor több magyart is megszólaltatott, akik akkor kint tartózkodtak Amerikában, köztük Vitkó Lacit, vagy DJ Juniort is.

Az első két repülőt a terroristák helyi idő szerint reggel kilenc óra után vezették bele a Világkereskedelmi Központ New Yorkban lévő két ikertornyába, majd egy harmadik eltérített gép a Pentagonnak (amerikai védelmi minisztérium) a Washington melletti Arlingtonban lévő, ötszögletű épületére zuhant.

A pennsylvaniai városka közelében zuhant le az American Airlines légitársaságnak az a járata, amelyet a terroristák eltérítettek, és a feltételezések szerint egy washingtoni célpont felé irányították volna, de az utasok ellenállása miatt Shanksville mellett következett be a tragédia.

A merényletsorozat mintegy háromezer ember életét követelte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás