Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Metallica frontemberéről neveztek el egy sárkányfejű kígyót

A Metallica frontemberéről neveztek el egy sárkányfejű kígyót

Színes

A Metallica frontemberéről neveztek el egy sárkányfejű kígyót

Színes

Toronicza Péter 09:39

Nem is kell ecsetelni, hogy a faj felfedezői hatalmas Metallica-rajongók.

A Metallica zenekar frontember-gitárosának, James Hetfieldnek valószínűleg óriási meglepetést okozott egy portugál tudós csapat, mivel róla neveztek el egy Egyenlítői-Guineában frissen felfedezett bozótvipera fajt.

Tudományos szempontból azért is érdekes a dolog, mert az Atlanti-óceánban található Bioko szigetén az elmúlt száz évben nem bukkantak új kigyófajra. Biokót majomszigetnek is nevezik, mert hét majomfaj és négy füles maki (galágo) csak itt él. Fajokban rendkívül gazdag állatvilága kontinensen élő társaiktól elszakadva, elszigetelt környezetben fejlődött. A 200 ezer hektárnyi sziget felét természetvédelmi területté nyilvánították.

A felfedezett új kígyó feje egy sárkányéhoz hasonló, és mivel a kutatók nagy Metallica-fanok, így nagyon jól tudták, hogy Hetfield odavan a sárkányokért. A faj a frontember miatt kapta meg az Atheris hetfieldi elnevezést.

A hüllő amúgy valóban nagyon különlegesen néz ki.

Akik a kígyó mellett egy kis friss Metallicára is kíváncsiak, azoknak sem kell csalódniuk, mivel nemrég jelent meg a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekarral közösen összerakott S&M2.

Borítókép: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP