promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Metallica frontemberéről neveztek el egy sárkányfejű kígyót
Borítókép:  GEORG HOCHMUTH / APA / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is kell ecsetelni, hogy a faj felfedezői hatalmas Metallica-rajongók.

A Metallica zenekar frontember-gitárosának, James Hetfieldnek valószínűleg óriási meglepetést okozott egy portugál tudós csapat, mivel róla neveztek el egy Egyenlítői-Guineában frissen felfedezett bozótvipera fajt.

Tudományos szempontból azért is érdekes a dolog, mert az Atlanti-óceánban található Bioko szigetén az elmúlt száz évben nem bukkantak új kigyófajra. Biokót majomszigetnek is nevezik, mert hét majomfaj és négy füles maki (galágo) csak itt él. Fajokban rendkívül gazdag állatvilága kontinensen élő társaiktól elszakadva, elszigetelt környezetben fejlődött. A 200 ezer hektárnyi sziget felét természetvédelmi területté nyilvánították.

A felfedezett új kígyó feje egy sárkányéhoz hasonló, és mivel a kutatók nagy Metallica-fanok, így nagyon jól tudták, hogy Hetfield odavan a sárkányokért. A faj a frontember miatt kapta meg az Atheris hetfieldi elnevezést.

A hüllő amúgy valóban nagyon különlegesen néz ki.

Akik a kígyó mellett egy kis friss Metallicára is kíváncsiak, azoknak sem kell csalódniuk, mivel nemrég jelent meg a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekarral közösen összerakott S&M2.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás