Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Miért lett görög állampolgár Tom Hanks?

Miért lett görög állampolgár Tom Hanks?

Színes

Miért lett görög állampolgár Tom Hanks?

Színes

Toronicza Péter 21:42

Tom Hanks és a felesége, Rita Wilson is megkapta a görög útlevelét, de nem az adókedvezmények miatt.

Tom Hanks és Rita Wilson neve amiatt pörgött a sajtóban, mert ők voltak gyakorlatilag az elsők a hírességek között, akik túllendültek a koronavíruson. Hála égnek azóta csak jó dolgok történnek velük, most például hivatalosan is görög állampolgárok lettek.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök fel is tett egy közös fotót a feleségével, ahogy egy kellemes estét töltenek együtt a sztárpár társaságában. Hanks és Wilson természetesen már az új görög útlevelével pózol.

A színész és felesége rengeteget segített a görögöknek, amikor pusztító erdőtűz tombolt Athén közelében. A 2018-as júliusi erdőtűz több, mint száz ember halálát okozta a tengerparton fekvő Mátiban és az Athéntól keletre fekvő többi üdülővárosban. Hankséknek sok jótékonysági megmozdulása volt, és támogatásokat is gyűjtöttek. Ez már meghálálta a kormány azzal, hogy a családot tiszteletbeli görögökké tették, de innentől kezdve hivatalos a dolog.

„Görögország szerintem egyenlő a mennyországgal. Sok helyen jártam a világon, tényleg gyönyörűek voltak, de Görögországhoz nincsen fogható. A föld, az ég, a víz, mind gyógyítja a lelket”

– áradozott az országról a színész.

A sztárpárnak amúgy is van egy saját házuk Antiparos szigetén, és ha idejük teheti, mindig ellátogatnak Görögországba. Producerként számos filmben közreműködtek, ami a görög közösségről szól.

Borítókép: Robyn Beck / AFP