promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, melyik magyar celebek kérhetik a legtöbb pénzt egy insta-posztért
Borítókép:  Palvin Barbara / Isa Saiz / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengeteget keresnek a hírességek egy-két reklámbejegyzéssel, és most olyan összegekre derült fény, amik alapján például Palvin Barbi, Majka vagy akár Dzsudzsák Balázs sem panaszkodhatnak.

A sztárok nem csupán saját büszkeségük miatt szeretnének hatalmas rajongótábort, hanem azért is, mert abból kiderül, mennyire népszerűek, ráadásul így növekszik az értékük is a reklámpiacon. Minél több követővel rendelkezik valaki, annál több pénzt kérhet egy szponzorált bejegyzésért, és sokan jelentős bevételhez jutnak ebből, hiszen rengeteg cég nyúl mélyen a zsebébe annak érdekében, hogy egy celeb népszerűsítse a terméküket.

A Blikk most arról ír, hogy az influencermarketinghub.com szakportál készített egy elemzést, amiben megvizsgálták a magyar hírességek instás reklámerejét a követőik, illetve a lájkok száma alapján. A becslésekből pedig kiderül, hogy elképesztő összegekről van szó, és így alakul a hazai TOP10:

  1. Palvin Barbara: 14,3 millió követő – reklámértéke: 14,2 millió Ft
  2. Dzsudzsák Balázs: 944 ezer követő – reklámértéke: 1,4 millió Ft
  3. Kulcsár Edina: 572 ezer követő – reklámértéke: 853 ezer Ft
  4. Hódi Pamela: 561 ezer követő – reklámértéke: 837 ezer Ft
  5. Kasza Tibi: 561 ezer követő – reklámértéke: 837 ezer Ft
  6. Majka: 501 ezer követő – reklámértéke: 745 ezer Ft
  7. Istenes Bence: 497 ezer követő – reklámértéke: 740 ezer Ft
  8. Varga Viktória: 472 ezer követő – reklámértéke: 703 ezer Ft
  9. ByeAlex: 454 ezer követő – reklámértéke: 678 ezer Ft
  10. Tóth Gabi: 443 ezer követő – reklámértéke: 660 ezer Ft

Nem csoda, hogy a gyönyörű Palvin Barbi ül a trónon, mivel ő nemzetközi ismertséget szerzett magának a modellszakmában, de a többiek sem jártak rosszul, és ebből is látszik, hogy megéri építeni magunkat a közösségi média platformjain, hiszen rengeteg pénz ütheti a markunkat csupán egyetlen posztból.

Manhalter Dániel, a Prompt Média Hungary ügyvezetője elmondta, hogy ezek a számok csupán iránymutató jellegűek, és több tényezőtől függ, hogy mekkora is az a konkrét összeg, amit egy celeb elkérhet. Ilyenek például az időpontok; a megrendelés mennyisége (egyetlen poszt, vagy több, kedvezményesen); illetve az, hogy a bejegyzésen kívül mit vállal még a híresség (legyen szó akár külön videóról, vagy szereplésről).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás