Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Greta Thunberg egymillió eurós jutalmat kapott, de nem kért belőle

Greta Thunberg egymillió eurós jutalmat kapott, de nem kért belőle

Színes

Greta Thunberg egymillió eurós jutalmat kapott, de nem kért belőle

Színes

Baranyecz János 08:38

Hatalmas megtiszteltetésben részesült a 17 éves svéd klímaaktivista, amihez egy tetemes összeg is járt, de ő nem tart rá igényt, és erre jó oka van.

Greta Thunberg az ENSZ előtt tartott tavalyi beszéde óta számít a klímaváltozás elleni harc arcának, és hirtelen sokak szemében lett igazi példakép a fiatal aktivista, akit a TIME magazin még az év emberének is megválasztott. Számos elismerésben részesült már, a Blikk pedig most azt írja, hogy nemrég a Gulbekin-díjat is bezsebelte, amihez rengeteg pénz járt.

Konkrétan 1 millió eurós jutalomban részesült Greta Thunberg, de ő az egészet jótékonysági célra ajánlotta fel, és a saját alapítványán keresztül olyan szervezeteknek fogja továbbítani ezt az összeget, akik egy fenntarthatóbb bolygóért dolgoznak, és támogatják a környezetet, illetve a krízis által sújtott embereket.

Ez igazán nemes gesztus, és ismét pozitív példával szolgált Greta Thunberg, aki az indoklás szerint azért nyerte el a díjat, mert képes volt a fiatalabb generáció figyelmét is felhívnia a klímavédelem fontosságára, ezzel pedig nagy hatást gyakorolt a jövőt birtokló kortársaira is.

Lehet, hogy vannak olyanok, akiknek nem szimpatikus a svéd tinédzser, de ezek alapján megkérdőjelezhetetlen a munkásságának hatása.

Borítókép: Greta Thunberg / Kenzo TRIBOUILLARD / AFP