promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Greta Thunberg egymillió eurós jutalmat kapott, de nem kért belőle
Borítókép:  Greta Thunberg / Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas megtiszteltetésben részesült a 17 éves svéd klímaaktivista, amihez egy tetemes összeg is járt, de ő nem tart rá igényt, és erre jó oka van.

Greta Thunberg az ENSZ előtt tartott tavalyi beszéde óta számít a klímaváltozás elleni harc arcának, és hirtelen sokak szemében lett igazi példakép a fiatal aktivista, akit a TIME magazin még az év emberének is megválasztott. Számos elismerésben részesült már, a Blikk pedig most azt írja, hogy nemrég a Gulbekin-díjat is bezsebelte, amihez rengeteg pénz járt.

Konkrétan 1 millió eurós jutalomban részesült Greta Thunberg, de ő az egészet jótékonysági célra ajánlotta fel, és a saját alapítványán keresztül olyan szervezeteknek fogja továbbítani ezt az összeget, akik egy fenntarthatóbb bolygóért dolgoznak, és támogatják a környezetet, illetve a krízis által sújtott embereket.

Ez igazán nemes gesztus, és ismét pozitív példával szolgált Greta Thunberg, aki az indoklás szerint azért nyerte el a díjat, mert képes volt a fiatalabb generáció figyelmét is felhívnia a klímavédelem fontosságára, ezzel pedig nagy hatást gyakorolt a jövőt birtokló kortársaira is.

Lehet, hogy vannak olyanok, akiknek nem szimpatikus a svéd tinédzser, de ezek alapján megkérdőjelezhetetlen a munkásságának hatása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás