promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több millió forintos büntetést kell kifizetnie Berki Krisztián feleségének
Borítókép:  BLIKK / ISZA FERENC
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Berki Renáta nagy hibát követett el, így a reklámposztjai miatt most 2,2 millió forint büntetést kell fizetnie.

Nemrég írtunk arról, hogy aki rengeteg követővel rendelkezik, az bizony nagyon jól tud egy kis mellékest keresni az Instagramon. Ezek az úgynevezett fizetett promóciók, vagy hirdetések, amikben a sztárok egy adott cég termékeit reklámozzák.

A Hopper HQ meg is vizsgálta, hogy kik azok a sztárok, akik még ezzel is degeszre tudják keresni magukat. Dwayne Johnson áll az első helyen, aki posztonként 1,015 millió dollárt, vagyis nagyjából 322 millió forintot keres. A második Kylie Jenner, majd jön a 224 millió (!) követővel rendelkező Cristiano Ronaldo.

Berki Krisztián felesége már régóta foglalkozik influenszerkedéssel, de mégis beleesett a kezdők hibájába, és nem jelenítette meg a tartalmainál, hogy fizetett promócióról van szó.

„A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján Berki Renáta anélkül reklámozta egy kereskedő cég óráit a közösségi oldalán, hogy megjelölte volna a posztok fizetett jellegét. A bújtatott reklámozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, ami miatt már számos alkalommal járt el a GVH”

fogalmazott a GVH, akik így Renáta cégét, vagyis a B&B Media Group Kft.-ét 2,2 millió forintra büntették meg.

Berki felesége egy óra- és ékszerkereskedő cég termékeit népszerűsítette, akik szintén kapnak majd egy 1,2 milliós csekket.

Jó példa lehet ez a kezdő influenszereknek, hogy ne kövessék el ezt a hibát, mert csúnya büntetés lehet belőle. Renáta visszamenőleg persze már mindenhol feltüntette, hogy fizetett hirdetésről van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás