promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt vannak a szupervirágok! Csak egy apróság kell hozzá, otthon is készíthetjük őket
Borítókép:  Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elindult a virágforradalom.

Imádod a virágokat? Szeretnéd megőrizni szépségüket, hogy sokáig a lakás ékességei lehessenek? Akkor ez a cikk most kifejezetten neked szól.

A modern világ telis-tele van újragondolt dolgokkal, melyek mindig képesek feljebb helyezni a mércét. Ilyen innovációs hullám érte most el a virágkötészetet is. 

A friss virágok szépsége sajnos pár nap alatt elillan. Klassz alternatívaként azonban a szárított virágok is szóba jöhetnek. Ráadásként, mivel pollenmentesek, lehetőséget biztosítanak az allergiásoknak is, hogy virágokat vigyenek otthonaikba.

Persze, ez nem egy új keletű tudomány.

A módszer, amivel a csodás végeredmény megszületik, az viszont teljes mértékben az. Töröljük ki a memóriánkból az ódivatú, klasszikus szárított és elbarnult virágok képét. Ebben az esetben csodás pasztell, illetve élénk színekben ragyog tovább a növények szépsége.

A képzett virágkötők egy speciális szárítási eljárással kezelik a virágokat. Minden esetben a virágzás során gyűjtik be őket, majd külön kamrában szárítják, végül glicerinből, vízből, stabilizátorokból és színezékekből készült oldatban kezelik.

Ezt a technikát egy Melbourne-i virágüzlet, az Everbloome járatta csúcsra. Kínálatuk igen sokszínű. Például ez a gyönyörű csokor igazán meseszép.

Kép: Everbloome.com

Persze, mindezt otthon nehéz lenne kivitelezni, de megvan a módja annak, hogy akár saját kezünk munkája gyümölcseként mi is nagyszerűt alkossunk. Aki érzi magában a lelkesedést, az kipróbálhatja magát akár ebben a kreatív iparágban is, ráadásul otthoni keretek közt.

Hogy érdemes nekiállni?

Több eljárási mód is létezik. Mi most egy egyszerűbbeket hoztuk példaként, kedvcsinálónak. 

Az első módszer esetében a szilikagél kristályok lesznek a segítségünkre. Ezek a nedvszívó gyöngyök megtartják a legtöbb színt. Csupán annyi a dolgunk, hogy beszerezzük a szóbanforgó speciális virágszárító kristályokat. Egyszerűen temessük el a kiválasztott növényeket egy nagyméretű tálba a szilikagéllel. Egy hét alatt készre is szárad a növény, és csak a fantáziánkon áll, hogy mit kezdünk vele. 

A rózsa és a levendula például nagyon jól tartósítható ezzel a módszerrel.

(via Better Homes)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás