promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeket az illatokat szerezd be otthonra! Így lesz a lakásod a nyugalom szigete
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teremts otthont a békének! Hoztunk pár praktikus ötletet, hogy tápláld a harmónia lángját a négy fal közt, hozd el a lelki nyugalmat magadnak.

Környezetünk nagymértékben hatással van ránk. Ezért nem mindegy, ha átlépjük a küszöböt, milyen fogadtatás vár ránk.

Egy végtelen rendetlenségből álló helyiség kifejezetten lelombozóan hat, míg egy tiszta, rendezett, esztétikusan megválasztott elemekkel büszkélkedő szoba kellemes atmoszférát áraszt magából, és természetesen mindez befolyásolja az aktuális kedélyállapotunkat is.

Egy fárasztó nap után, az otthon egy kiváló menedék lehet, persze ez már rajtunk áll.  

Tippek, trüppök, amelyek segíthetnek:

Például a békesség melegével áraszthatjuk el a szobát pár hangulatos aromaterápiás gyertya segítségével. Igazi kis oázist varázsolhatunk a lakásból egy jól megválasztott illattal. Egy-egy esszencia ugyanis felemelő hatást gyakorolhat mind az elmére, mind pedig a testre.

A növényi eredetű természetes esszenciák, illóolajok az általános jólét javítását hivatottak szolgálni. 

Milyen gyertyát, füstölőt érdemes beszerezni?

  • A jázmin illattal dúsított gyertya például nyugtatólagosan hat az idegrendszerre, csökkenti a szorongás és a feszültség mértékét, sőt, az izomfeszültségre is jótékonyan hat. 
  • A citrusos, narancsos illat szintén a szorongást oldja.
  • A levendula abban segít, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.
  • Az eukaliptusz is igencsak hasznos az egészség szempontjából, a mentolos illatvilág a légzőrendszert támogatja, ami egy megfázásos időszakban kiváltképp jól tud jönni.

Ami még segíthet:

Fordítsunk figyelmet a természetes fényre is, ugyanis egy sötét szoba kissé melankólikussá változtathatja az ember kedvét. A tükrök mivel visszaverik a napfényt, így több világosságot hozhatnak a helyiségbe. Ráadásul remek díszei lehetnek a szobának.

Ne feledkezzünk meg a növényekről sem, csempésszünk otthonunkba egy kis darabkát a természetből. Lehet az egy páfrány, kaktusz vagy frissen vágott virág, biztos, hogy üde impulzust fog ontani magából. 

Nem lőhetünk mellé a kerek formák előnyben részesítésével sem. A kör alakú asztalok, lámpák, illetve dekor és művészeti elemek is nyugalom vizére kalauzolnak minket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás