promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyetlen másodpercen múlt Korda György élete
Borítókép:  Korda György / MTI/Koszticsák Szilárd (via kemma.hu)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legendás énekes, Korda György szörnyű dolgot élt át, ahol csupán a pillanat töredékén múlt az élete.

Korda Gyurit senkinek sem kell bemutatni, hiszen az ország egyik legismertebb és legkedveltebb előadója, aki szerelmével, Balázs Klárival közösen már rengeteg embert szórakoztattak az utóbbi évtizedek alatt remek fellépéseikkel és dalaikkal. Az énekes most a 24-nek adott egy terjedelmes interjút, ahol komoly dolgokról is szó esett, így például az is kiderült, hogy még gyerekként, 1945 februárjában csupán egyetlen másodpercen múlt az élete.

„Az ostrom idején az utcán igyekeztünk valahová édesanyámmal, amikor egy német tiszt megállított minket, és engem föl akart terelni egy teherautóra, más gyerekek mellé, mondván, hogy visznek nyaralni. Valójában persze a Dunába lőni gyűjtöttek össze zsidó fiatalokat. Ám egyszer csak azt mondta a katona: »Halt! Genug morgen!« Ami magyarul azt jelenti, hogy: »Állj, majd holnap!« Isteni szerencsém, hogy az orrom előtt telt meg a plató, és másnap már nem indult emberszállítmány, hiszen felszabadult a város”

– mesélte a hátborzongató történetet Korda György.

Az biztos, hogy hatalmas szerencséje volt, hiszen a háború szörnyűségei senkit sem kíméltek, a rajongók pedig nagyon örülhetnek, mert ha máshogy alakul az a szörnyű nap, akkor megannyi felejthetetlen slágerrel kevesebb lenne a magyar kultúra, és talán soha nem épült volna be a köztudatba a „Megadta!” szólás, amit természetesen a sztár pókerkedvelő oldalának köszönhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás