Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírussal fertőzött kismama szült a Semmelweis Egyetemen

Koronavírussal fertőzött kismama szült a Semmelweis Egyetemen

Színes

Koronavírussal fertőzött kismama szült a Semmelweis Egyetemen

Színes

Promotions 09:39

Koronavírussal fertőzött kismama egészséges gyermeknek adott életet a Semmelweis Egyetemen. Mindkettejük állapota stabil, az újszülöttön végzett teszt eredménye negatív.

Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen 06.18-án – írja a semmelweis.hu. Az egyetem honlapján beszámol arról, hogy

a várandósság 31. hetében, 1450 grammos súllyal, császármetszéssel jött világra az a kisbaba, akinek édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19 fertőzést diagnosztizáltak.

Az édesanyát egy fővárosi kórházból a Covid-19-re utaló tünetekkel, illetve koraszülés veszélyével szállították át a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára. Az intézményben azonnal elvégzett tesztből kiderült, hogy az asszony koronavírusos, így őt a többi betegtől elkülönítve kezelték. Ugyanakkor a magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek a várandósnál.

Mint a portál jelzi, 

Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést, ahogy azt is megjegyzi, mindkét fél állapota stabil, a gyermeken végzett eszt eredménye negatív.

Borítókép: CHEN BIN / IMAGINECHINA / IMAGINECHINA VIA AFP (A kép illusztráció.)