promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szilágyi István özvegye karnyújtásnyira volt többmillió forinttól
Borítókép:  Puzzlepix/Schumy Csaba
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha csak egy kerti WC is állt volna Szilágyi István Szürkő-szigeten lévő telkén, akkor az elhunyt színész özvegye, Jolika néni az értékesítés után többmillió forinthoz jutott volna. Így a terület visszaszállt az államra.

Mint korábban megírtuk, Szilágyi István özvegye, Jolika néni folyamatosan kapja a különböző tartozásokról, be nem fizetett számlákról szóló csekkeket. Szinte minden nap újabb és újabb problémákkal szembesül. A közüzemi számlák 2016 óta nincsenek befizetve, emiatt a vízművek, a csatornázási művek és a Díjbeszedő Faktorház Zrt pontosan 2 002 269 forintot követel Jolika nénin.

Sokat segített volna Szilágyi István özvegyének anyagi helyzetén az a telek, amely Szürkő-szigeten áll. (Ez Szigetmonostor és Dunakeszi között található.) Történt ugyanis, hogy a szigetet még 1956-ban Dr. Petrik Béla szabómester megvásárolta, majd 1965-től ötven „eszmei hányadra” osztotta, majd ezeket a részeket rendben tartásáért cserébe kiadta használatra. De csak az általa válogatott, jó módú embereknek, ezek között volt Szilágyi István is – ment utána mindennek a Ripost

A bulvárlap által megkérdezett dr. Horváth P. András ügyvéd elárulta:

„Szilágyi István valóban rendelkezett bérleti joggal a szigeten, de itt különleges jogviszonyok vannak, hiszen kormányrendelet szabályozza, hogy minden magyarországi sziget az állam tulajdona. Ennél fogva a bérleti jog nem örökölhető, csak abban az esetben, ha a területen áll bármilyen felépítmény. Mivel a művész úr telkén egykor álló kabinszerű épület már évek óta összedőlt, így a terület visszaszállt az államra, vagyis nem értékesíthető a bérleti jog”.

Hozzátéve, ha akár csak egy kerti WC is állna a 100 négyzetméteres telken, Joli néni a hagyatéki tárgyalás után értékesíthette volna a területet. Így azonban – ahogy fentebb az ügyvéd jelezte – minden az államra szállt.

Ami további bosszúságra ad okot, hogy egy telekszomszéd azonnal milliós ajánlatot tett, ahogy megtudta, hogy Jolika néni szeretne megválni tőle

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás