Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Rachel Weisz magyar származású édesapja

Meghalt Rachel Weisz magyar származású édesapja

Színes

Meghalt Rachel Weisz magyar származású édesapja

Színes

Baranyecz János 13:03

Gyászol a Múmia-filmek Oscar-díjas sztárja, Rachel Weisz, hiszen 90 éves korában elhunyt az édesapja, Weisz György.

Sokan tudják már, hogy a Múmia, A kedvenc, és többek között a Constantine, a démonvadász Oscar-díjas színésznője, Rachel Weisz félig magyar származású. Az édesapja, George Weisz, vagyis Weisz György még 1938-ban hagyta el az országot, és Nagy-Britanniában kezdett új életet a kivándorlás után – már a világsztárnak számító lánya is ott született.

Most viszont nagyon szomorú hírt kapott Rachel Weisz, ugyanis a 24 a The Times cikkére hivatkozva írja, hogy a színésznő édesapja, Weisz György 90 évesen elhunyt.

Weisz György elismert mérnök, feltaláló volt, és hatalmas sikereket ért el az orvosi műszerek, lélegeztetőgépek világában. Többek között most, a koronavírus-járvány kezelésénél is használják a berendezéseit, így rengeteg ember köszönheti neki az életét.

Sokáig nem hagyta, hogy a gyermeke, Rachel Weisz színésznő legyen, hiszen eléggé féltette őt Hollywood mocskos világától. Ezért azóta is nagyon hálás neki a lánya, mivel így akkor kezdhetett el színészkedni, mikor érettebb, és okosabb volt, ezzel pedig rengeteg rossz élményt tudott elkerülni. Weisz Györgyöt az egész családja, a kollégái, és a barátai is gyászolják.

Borítókép: Rachel Weisz / John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP