promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világsztárok, akik tragikus balesetben hunytak el
Borítókép:  Paul Walker / William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sztárok mindig olyan elérhetetlennek, sérthetetlennek tűnnek az emberek számára. Talán éppen ezért annyira sokkoló, amikor valamelyikük idő előtt, egy szörnyű baleset következtében hal meg. A hirtelen jött hiányukat a rajongók számára szinte képtelenség feldolgozni, hiszen a tragikus körülmények mindig nagyon szíven ütnek mindenkit. Rengeteg hírességet veszítettünk el ilyen módon az utóbbi években, ezért most összeszedtük azokat, akik talán a legnagyobb űrt hagyták maguk után.

Aaliyah (1979-2001)

Az ötszörös Grammy-jelölt énekesnő, Alliyah nem csupán egy hatalmas slágert készített az Öld meg Rómeót! című Jet Li filmhez, de ő volt az alkotás egyik főszereplője is. Zenészként, és színészként is határozott léptekkel haladt a csúcs felé, amikor 2001-ben, mindössze 22 évesen elhunyt, miután lezuhant a repülőgépe egy klipforgatás után.

Anton Yelchin (1989-2016)

Kép: Anton Yelchin a Star Trek című filmben / Paramount Pictures / Spyglass En / Collection ChristopheL via AFP

A fiatal színész rengeteg helyen feltűnt már, de talán az újabb Star Trek-filmekből lehet leginkább ismerős az embereknek. Anton Yelchin nagyon tehetséges volt, és fényes jövő jósoltak neki, ezért is rázta meg az embereket, mikor 27 évesen meghalt. Leparkolta az autóját, ami visszagurult rá, és agyonnyomta őt. Kiderült, hogy hibás volt a modell, amit több hasonló eset után később ki is vontak a forgalomból.

Brandon Lee (1965-1993)

Kép: Brandon Lee / medium.com

Bruce Lee fia, Brandon is a színészi pályát választotta, és olyan filmekben szerepelt, mint például a Leszámolás Kis-Tokióban, vagy a mára kultikusnak számító A holló. Sajnos az utóbbi forgatásán érte őt a szomorú halál, hiszen az alkotás egyik kulcsjeleneténél az egyik meghibásodott fegyver véletlenül eltalálta őt, és hiába próbálták megmenteni az életét, belehalt a sérülésbe.

James Dean (1931-1955)

Kép: James Dean / stockhead.com.au

A megtestesült lazaság, az ikon, egy generáció jelképe. Ő volt James Dean, aki mindössze három mozifilmben volt látható lényeges szerepekben, de mindegyik klasszikus lett, és azóta is rengeteg ifjonc tanulmányozza a játékát. Megőrültek érte az emberek, és igaz, hogy még csak a pályafutása elején volt, mégis hamar világsztár lett. Mindössze 24 évesen, egy autóbalesetben hunyt el, a helyszín pedig azóta is a rajongók zarándokhelye.

Kobe Bryant (1978-2020)

Kép: Kobe Bryant / deadline.com

A világ egyik legnépszerűbb kosarasa volt Kobe Bryant, aki a Los Angeles Lakers csapatát erősítette. Az újabb generáció Michael Jordanjeként is emlegették, de a tehetségével megállt a saját lábán is, így nem kellett máshoz hasonlítgatni. Januárban az egész világot megrázta, hogy ő, és a 13 éves lánya is az életüket vesztették egy helikopter-balesetben.

Paul Walker (1973-2013)

Kép: Paul Walker a Halálos iramban 6. című filmben / Universal Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Paul Walker sokáig csupán a Halálos iramban-széria szépfiúja volt, de idővel kiderült, hogy ő igazából egy tehetséges színész, és sokkal több rejlik benne, mint amit az egyszerű akciófilmekben mutat. Sosem láthattuk igazán csillogni őt, hiszen 40 évesen, egy autóbalesetben halt meg, ahol az anyósülésen utazott. A barátja, Vin Diesel a mai napig sem tudta feldolgozni a tragédiát.

Steve Irwin (1962-2006)

Kép: Steve Irwin / discoveryuk.com

Az állatimádatáról híres Steve Irwin egy világhoz hozta közelebb az egzotikus élőlényeket. Megmutatta, hogy nem kell félnünk, hiszen mindenben ott rejlik a szépség, ezért a szakma legkiemelkedőbb alakja lett. Rengeteg veszélyes állattal foglalkozott, és végül ez okozta a vesztét is, hiszen 44 évesen halálos támadást mért rá egy tüskés rája. Gyerekei azóta felnőttek, és lelkesen folytatják apjuk munkáját.

Forrás: usmagazine

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás