Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gyászol Udvaros Dorottya: elhunyt az édesapja

Gyászol Udvaros Dorottya: elhunyt az édesapja

Színes

Gyászol Udvaros Dorottya: elhunyt az édesapja

Színes

Baranyecz János 12:45

Az ismert színésznő édesapja, Udvaros Béla híres író és rendező volt, 95 évig élt. Családja, és pályatársai is mély szomorúsággal fogadták a hírt.

A Blikk az MTI értesülései alapján írja, hogy Udvaros Béla csütörtök hajnalban, békés körülmények között, álmában hunyt el, miközben a szerettei végig mellette voltak. Az Evangélium Színház alapító-igazgatója 95 éves volt, idén januárban még a családjával együtt ünnepelte a jeles születésnapot. A Magyarországi Evangélikus Egyház saját halottjának tekinti a rendezőt, a temetéséről később fognak intézkedni.

Összesen tizenkilenc éven keresztül vezette az Evangélium Színházat, ahol 2009-ben Az ember tragédiája című előadással búcsúzott. Ezek után több sikeres könyvet is írt, életében pedig több mint kétezer alkalommal tartott egyszemélyes előadó- és felolvasóesteket, ahol Magyarországon kívül például Vancouverig is eljutott.

„Munkásságát 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2015-ben a Magyar Érdemrend középkeresztjével ismerték el. 2019-ben pedig megkapta a Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérmét több évtizedes rendezői, színházteremtő és közösségformáló, közösségszervező munkájáért”

– olvasható a közleményben.

Udvaros Bélát nem csupán a lánya, Dorottya, de az egész családja, barátai, a szakmabeliek és a rajongók is gyászolják, hiszen az ország egyik legnagyobb művészét vesztettük el.

Borítókép: Udvaros Dorottya és Béla / via lokal.hu