promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol Udvaros Dorottya: elhunyt az édesapja
Borítókép:  Udvaros Dorottya és Béla / via lokal.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ismert színésznő édesapja, Udvaros Béla híres író és rendező volt, 95 évig élt. Családja, és pályatársai is mély szomorúsággal fogadták a hírt.

A Blikk az MTI értesülései alapján írja, hogy Udvaros Béla csütörtök hajnalban, békés körülmények között, álmában hunyt el, miközben a szerettei végig mellette voltak. Az Evangélium Színház alapító-igazgatója 95 éves volt, idén januárban még a családjával együtt ünnepelte a jeles születésnapot. A Magyarországi Evangélikus Egyház saját halottjának tekinti a rendezőt, a temetéséről később fognak intézkedni.

Összesen tizenkilenc éven keresztül vezette az Evangélium Színházat, ahol 2009-ben Az ember tragédiája című előadással búcsúzott. Ezek után több sikeres könyvet is írt, életében pedig több mint kétezer alkalommal tartott egyszemélyes előadó- és felolvasóesteket, ahol Magyarországon kívül például Vancouverig is eljutott.

„Munkásságát 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2015-ben a Magyar Érdemrend középkeresztjével ismerték el.2019-ben pedig megkapta a Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérméttöbb évtizedes rendezői, színházteremtő és közösségformáló, közösségszervező munkájáért”

– olvasható a közleményben.

Udvaros Bélát nem csupán a lánya, Dorottya, de az egész családja, barátai, a szakmabeliek és a rajongók is gyászolják, hiszen az ország egyik legnagyobb művészét vesztettük el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás