promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Páncélszekrény őrzi Zámbó Jimmy titkait
Borítókép:  Last.fm
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zámbó Jimmy zenésztársa, Jankai Béla elárulta, egy páncélszekrényben őrzi a „Király” sosem hallott hangfelvételeit. Ahogy azt is elmondta, hogy ezek sosem fognak a nyilvánosság elé kerülni.

Az RTL Klub Toplista című műsorának Tragikus sorsú sztárok című adásában vendégeskedett Jankai Béla, Zámbó Jimmy korábbi zenésztársa. Jankai évekig együtt dolgozott Jimmyvel a dalokon, segített a stúdiómunkában, a hangszerelésben. A Prognózis egykori zenésze elárulta, hogy még az örömzenélést is rögzítették a stúdióban. Így érthető módon, jó pár órányi hanganyag felgyűlt, amelynek egy része meg is jelent Zámbó Jimmy halálát követően.

„Sok felvétel még itt lapul a bőröndben: feldolgozások, ötletelések, instrukciók, improvizációk, gyakorlások, saját dalkezdemények. Nagyjából 50-60 CD van a széfben, ugyanis amikor megtudtam, hogy meghalt a barátom, az első utam a stúdióba vezetett, és eltettem a lemezeket, hogy ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. Hiszen Jimmy sokszor az angol nyelvű daloknál csak halandzsázva énekelt, és a felvételeken elhangzanak viccek, káromkodások is”

– mondta a műsorban Jankai, akinek szavait a Blikk szemlézte.

Jankai arról is beszélt, hogy a felvételek eszemi értéke milliós értékű és valószínűleg egy igazi fanatikus nem sajnálná értük a pénzt, de nem eladók ezek a hanganyagok.

„Esetleg, ha egyszer lesz egy Zámbó Jimmy-múzeum, oda kerülhet belőle, de nem szeretném, ha valaki megkaparintaná és minden kontroll nélkül kiadná a felvételeket”

– tette hozzá az egykori Prognózis tag.

Arról pedig már Zámbó Jimmy fia, Zámbó Krisztián beszélt, hogy ha rossz kedve van, meghallgatja a régi felvételeket, de ő sem szeretné, ha nyilvánosságra kerülnének.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás