Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hihetetlen, hogy mire költi Pély Barna az elnyert segélyt

Hihetetlen, hogy mire költi Pély Barna az elnyert segélyt

Színes

Hihetetlen, hogy mire költi Pély Barna az elnyert segélyt

Színes

Baranyecz János 17:17

A United zenekarból ismert énekes is megkapta a járvány miatt munkanélkülivé váló zenészek támogatására felajánlott segélyt, és most kiderült, hogy mihez kezd vele.

A koronavírus miatt számtalan koncert és rendezvény elmarad, a legtöbb főállású zenésznek pedig csupán ez volt a bevételi forrása. Sokaknak nincs elegendő tartalékjuk ahhoz, hogy egészen nyár végéig kibírják a fellépések jövedelme nélkül, így az Artisjus és az EJI pályázatot hirdetett, ahol 400 szerencsés ember anyagi támogatásban részesülhetett.

Ez viszont sokaknál kicsapta a biztosítékot, hiszen állítólag olyan sztárok is kaptak segélyt, akik milliós kocsikkal járnak, és luxus életet élnek. Ezt Majka egyenesen gusztustalannak és szánalmasnak titulálta, és most az egyik nyertes, Pély Barna reagált a negatív emberek gondolataira, illetve azt is elárulta, hogy konkrétan mekkora összeget kapott, és mit fog csinálni vele:

„Sajnálom, hogy olyankor, amikor össze kellene fognunk, az emberi gyarlóság felülkerekedik és feledésbe merül, hogy a jelenlegi helyzet mindenkire, a zenészekre is hatással van. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is azon leszek, hogy a családom, idős szüleim támogatása mellett zenémmel lelki táplálékot adjak az embereknek a boldog és a nehéz időkben.

Sajnálom, hogy szégyenkeznem kell az »Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület« alapítványi pályázatának elnyerése miatt, aminek elkülönített alapját a dalszerzők, és az egyesületi tagok befolyt jogdíjaiból tettek félre. Méltatlannak ítélem a helyzetet egy olyan időszakban, amikor emberek veszítik el állásukat rajtuk kívül álló okokból. Köszönettel tartozom az Artisjusnak, hogy lehetőséget teremtett arra, hogy főállású előadóként pályázhassak erre, és azért, hogy a szakmai bizottság pozitívan értékelte 400 társammal együtt. Köszönöm, hogy méltónak találtak erre.

Úgy döntöttem, hogy a megítélt nettó 136 000 Ft-ot felajánlom a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak. Hiszem, hogy a vírusidőszak elcsendesedése acsarkodás helyett tisztánlátást hoz a jövőre nézve. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok!”

Az emberek többsége hatalmas elismeréssel fogadta Pély Barna döntését, és követendő példának titulálták a jótékony cselekedetet.

Borítókép: Pély Barna / 24.hu