promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába vádolják gyilkossággal, Szilágyi István özvegye védi fiát
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Szeretném, ha itthon lenne Peti, még akkor is, ha ezt csinálta...” – mondta Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán. Fiát a rendőrség gyilkossággal vádolja.

Ahogy azt megírtuk, 82 éves korában elhunyt az ország Lópici Gáspárja, Szilágyi István. A színészt egy kalapáccsal ütötte agyon fia, aki ellen emiatt a BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter (azaz Szilágyi István fia) emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. Sz. Péter május 6-án, kedd reggel már bíróság elé is állt, s ugyan korábban tagadta, hogy megölte volna édesapját, a Blikknek nyilatkozó informátor állítása szerint mostanra megváltozott az álláspontja.

„Beismerte, hogy ő végzett a színésszel. Ennek ellenére azt mondja, sok mindenre nem emlékszik, de önvédelemből támadt az apjára és ölte meg”

– fogalmazott a bulvárlap informátora.

A jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartózkodó fiút édesanyja, Humenyánszky Jolán megérti, sőt. 

„Nagyon jól tette, hogy ezt mondta! Az a fontos, hogy hazajöjjön. Sajnos, sokat veszekedtek, Péter pedig pár napja megbolondult, saját magát bántotta. Ha kell, a bíróságon is elmondok mindent. Szeretném, ha itthon lenne Peti, még akkor is, ha ezt csinálta... Örülök, hogy nem börtönben van, hanem intézetben, hátha ott meggyógyítják”

– mondta a Blikknek azzal kapcsolatban, mit gondol fia vallomásáról.

Mindez azért érdekes, mert a gyilkosság idején maga az özvegy rohant be sírva egy, a lakásukhoz közeli boltba, hogy segítséget kérjen, mivel fia épp egy kalapáccsal ütötte férjét. Mindenesetre Budai Központi Kerületi Bíróság május 5-én egy hónapra elrendelte a Sz. Péter letartóztatását. Az indoklásban – egyebek között – szerepel, hogy a férfi

„pszichiátriai kezelt, rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül. Viselkedése kiszámíthatatlan, a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya a bíróság szerint megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás