promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dwayne Johnson: 9+1 érdekesség a születésnapos színészről
Borítókép:  Dwayne Johnson / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egykori pankrátor, Dwayne Johnson 2001-ben A múmia visszatér című filmmel robbant be Hollywoodba, és onnantól kezdve nem volt megállás, hiszen olyan alkotásokban szerepelt, mint például a Halálos iramban-széria, a Jumanji-filmek, Törésvonal, vagy a Vaiana. A neve manapság már egyet jelent a látványos szórakozással, és ő számít az egyik legsikeresebb, legnépszerűbb most dolgozó színésznek, aki az akcióhősök új generációját képviseli. Mivel ma van a 48. születésnapja, ezért összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. Alapból amerikai focista akart lenni

Igaz, hogy pankrátor családból származik, de ő fiatalon mégis az amerikai fociban látta a jövőjét, és állítólag nagyon szerették a csapatokban, ahol játszott. De akármennyire is akarta a dolgot, végül kiderült, hogy sajnos egyszerűen nem elég jó hozzá, bár sokan azt pletykálják, hogy inkább egy sérülés miatt hagyta abba.

2. Élete mélypontjára utal a produkciós cégének neve

Amikor 1995-ben kiderült, hogy nem jön össze neki az amerikai focista karrier, akkor szinte semmije se maradt, széthullottak az álmai, és teljesen csődöt mondott. Mikor elővette a pénztárcáját, csupán hét dollár volt benne, éppen ezért lett Seven Bucks a produkciós cégének a neve, hogy mindig eszébe jusson, honnan kezdte.

3. Szerepelt a Star Trekben

A legtöbb színész álma, hogy egy legendás széria része legyen, és az akkor már pankrátorként ismert Dwayne Johnsonnak 2000-ben nagy szerencséje volt, ugyanis kapott egy rövidke szerepet a Star Trek: Voyager című sorozatban, ahol űrlényként harcolt az egyik szereplővel.

4. Az első főszerepével Guinness-rekordot döntött

2002-ben már nem csupán egy elég népszerű személyiség volt, de Hollywood felé is kacsintgatott, mikor megkapta élete első főszerepét A skorpiókirály című mozifilmben. Annyira akarták, hogy szerepeljen a műben, hogy rekordnagyságú összeget, konkrétan 5,5 millió dollárt kapott a munkájáért, ami a mai napig a legnagyobb fizetség egy olyan színésznek, aki még sosem volt főszereplő.

5. Ő mutatta be a világnak az Xboxot

A valaha volt egyik legalapabb konzolt, a Microsoft által készített Xboxot 2001-ben mutatták be. Bill Gates úgy gondolta, hogy kell egy határozott, kedvelt, karizmatikus arc, akivel tudják azonosítani a terméket, ezért felkérte Dwayne 'The Rock' Johnsont, hogy legyen ő az, aki először mutatja be a világnak az új játékgépet.

6. A legelső televíziós szerepe a saját édesapja volt

1999-ben a That '70s Show című vígjátéksorozatban igazán érdekes lehetőséget kapott, hiszen nem csupán ez volt élete legelső szerepe, de akit el kellett játszania, az nem más volt mint a saját édesapja, a híres pankrátor: Rocky Johnson. A színész a régi fellépő nevét, a 'The Rock'-ot is az ő tiszteletére vette fel.

7. Az unokatestvére a kaszkadőre

Elég nehéz olyan kaszkadőrt találni, aki akkora, mint Dwayne Johnson, ráadásul még valamilyen szinten hasonlít is rá. Ezért jók a rokonok, hiszen az egyik unokatestvére, Tanoai Reed nem csupán arcra idézi fel a híres színészt, de még a fizikuma is hasonló, így tökéletes arra, hogy a dublőre, kaszkadőre legyen már több mint 15 éve.

8. Tiniként rengetegszer letartóztatták

A mosolygós, szórakoztató színészt nehéz elképzelni bilincsben, pedig tiniként elég gyakran előfordult, hogy meggyűlt a baja a hatóságokkal. Tizennégy éves volt, mikor nem tudták fizetni az otthonukat, ezért kilakoltatták őket, így gyorsan pénzhez akart jutni, és a bűnözés útjára lépett. Több emberrel együtt, szervezetten lopott a turistáktól, de természetesen rájött, hogy nem ez a jó irány, azért megbánta, és megváltozott.

9. Az exfelesége a menedzsere

2007-ben vált el egymástól a színész és Dany Garcia, akivel egy közös gyermekük is van. Úgy látszik, hogy nem haraggal mentek szét, hiszen most is ő Dwayne Johnson menedzsere, ráadásul a nő jelenlegi párja az edzője, szóval ezek alapján tényleg nagyon jó lehet a viszony köztük.

+1: Majdnem ő lett Willy Wonka a Charlie és a csokigyárban

2005-ben Tim Burton megcsinálta a Charlie és a csokigyár című fantasy-t, amiben Johnny Depp alakította a fura, helyenként gyermeteg gyártulajdonost. Depp és Burton már évtizedek óta együtt dolgoznak, viszont a rendező arra is fel volt készülve, ha esetleg a barátja nemet mond, így a második választása Dwayne Johnson lett volna. Bár az jó kérdés, hogyan magyarázták volna ki, hogy miért él ennyi édesség között egy ilyen hatalmas, izmos férfi.

Források: Cheatsheet, Screenrant, Eightieskids, Simplemost

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás