promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jobban van Barta Sylvia: „A koronavírus a földbe döngölt, de felálltam”
Borítókép:  Barta Sylvia / 24.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TV2 időjósa volt az egyik első ismert hazai személyiség, aki megbetegedett, és most elárulta, hogy van, illetve miket élt át.

Barta Sylvia március közepén lett koronavírusos, és a poklok poklát élte át, hiszen lázas volt, köhögött, legyengült, és karanténba kellett vonulnia. Volt, mikor teljesen reménytelennek érezte a helyzetet, de a férje, Ádám tartotta benne a lelket, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis hatalmas örömhírt közölt az időjós.

A Blikk interjújából kiderül, hogy már sokkal jobban érzi magát, és elindult a gyógyulás rögös, de annál boldogítóbb útján.

„A gombóc még itt van a torkomban, sokat köhögök, de ki lehet jelenteni, hogy stabilan gyógyuló fázisban vagyok. Napról napra egyre jobban érzem magam”

– mondta Sylvia, akit nem ért meglepetésként, hogy elkapta a hírhedt betegséget:

„Krónikus betegségem miatt veszélyeztetett voltam, és tulajdonképpen nem is csodálkoztam, hogy az első körben kaptam meg a fertőzést, de mivel nagyon egészségesen, sportosan éltem, kihoztam magam. A koronavírus a földbe döngölt, de felálltam.”

Az időjós mesélt a szörnyű élményeiről is:

„(...) az a két hét a magas lázzal teljesen kizsigerelt, borzalmas volt. Mozogni sem tudtam, annyira legyengültem. A szememet is csak résnyire tudtam kinyitni. Lehúzott redőnyök mellett feküdtem egész nap félálomban, mert az ízületi fájdalmak miatt aludni se nagyon tudtam. Voltak jobb napok, ilyenkor fel is csillant bennem a remény, de többször is visszaestem, ami lelkileg is megviselt.”

A férje ápolta, majd kiderült, hogy ő, és a gyerekek is elkapták a vírust, de tünetmentesek. Sylvia pár hét alatt is rengeteget fogyott, mégis szerencsésnek érzi magát:

„Amikor beteg lettem, 57 kiló voltam, zsír alig volt rajtam, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy csak három és fél kilót fogytam, de a négyhetes fekvés közben így is elkezdtek leépülni az izmaim. Óvatosan már dolgozom rajta, hogy őket visszakapjam, mert nekem gyengítetten is erős immunrendszerre van szükségem. (...) Ez egy kegyetlen betegség. Aki teheti, maradjon otthon!”

Jobban tesszük, ha megfogadjuk Barta Sylvia tanácsát, hiszen ő tudja, hogy milyen szörnyű érzés elkapni a koronavírust.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás