promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már 172-en haltak meg Magyarországon a koronavírus miatt
Borítókép:  Illusztráció / Photo by engin akyurt on Unsplash
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét tovább nőtt a fertőzöttek száma hazánkban, a kórházak már készülnek a tömeges megbetegedés fázisára.

A ma reggeli hivatalos adatok szerint itthon már 1834 főre nőtt a koronavírusos betegek száma, és ezek csak a beazonosítottak, hiszen rengetegen tünetmentesek, így nem is sejtik magukról, hogy mekkora veszélyt jelentenek másokra, és pont emiatt olyan veszélyes ez a vírus.

Újabb 16, krónikus beteg hunyt el, akik közül egy 42 éves nő kivételével mind idősebbek voltak, így összesen már 172-re duzzadt a koronavírus halálos áldozatainak a száma Magyarországon. 231 olyan ember is van, aki gyógyultan távozhatott.

A Pesti úti idősek otthonában 21-en haltak meg a járvány miatt, és jelenleg is 829 beteget látnak el, akik közül 60-an vannak lélegeztetőgépen. Mivel egyre több a fertőzött, ezért a kórházak országszerte növelik az ágyakapacitásaikat, hogy felkészüljenek a tömeges megbetegedés fázisára.

„A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás