Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elmarad II. Erzsébet királynő unokájának esküvője

Elmarad II. Erzsébet királynő unokájának esküvője

Színes

Elmarad II. Erzsébet királynő unokájának esküvője

Színes

TK 17:17

Egybehangzó pénteki brit sajtóbeszámolók szerint elmarad Beatrix hercegnőnek, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokájának májusra tervezett esküvője az új koronavírus okozta járvány miatt.

Beatrix hercegnő – András yorki hercegnek, a brit uralkodó harmadik gyermekének elsőszülött leánya – május 29-én házasodott volna össze polgári származású vőlegényével, Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz ingatlanmágnással. Az eljegyzés hírét szeptemberben jelentették be hivatalosan a hercegnő szülei.

A Daily Mail című konzervatív brit napilap és több más médiaszervezet a hercegnő családjának szóvivőjére hivatkozva azonban pénteken arról adott hírt, hogy a pár új időpont nélkül törölte az esküvőt, amelynek helyszíne a londoni St. James-palota lett volna.

A Buckingham-palota, a királyi család első számú londoni rezidenciája már korábban bejelentette, hogy az esküvő után tervezett parti, amelyet a palota parkjában tartottak volna, elmarad.

Beatrix szóvivője a pénteki sajtóbeszámolók szerint közölte: a jegyespár egyelőre nem gondolkodik új időpontról.

„Majd eljön ennek is az ideje, de az nem most van”

– fogalmazott a név nélkül idézett udvari illetékes.

A koronavírus okozta járvány megfékezését célzó, március 23-án bevezetett nagy-britanniai korlátozások értelmében esküvőket, keresztelőket és egyéb ceremoniális társadalmi rendezvényeket sem lehet tartani, és ez alól a királyi család sem kivétel.

Beatrix a kilencedik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. 

Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a „királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a szintén polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez. Brooksbanknek saját borkereskedő cége van, emellett ő az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította – a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által két éve egymilliárd dollárért felvásárolt – Casamigos tequilacég globális márkanagykövete – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép: Beatrix hercegnő és vőlegénye. Forrás: AFP/Francois Guillot.