promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
12 újabb haláleset történt Magyarországon, már 1579 koronavírusos van
Borítókép:  Illusztrációaa / Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itthon is folyamatosan nő a koronavírus-fertőzöttek száma, és sajnos a halálesetekből is csak egyre több van.

A hivatalos adatok szerint ma reggelre már 1579 főre nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, de ennél jóval több ember érintett, hiszen sokan nem is tudják magukról, hogy betegek, és veszélyt jelentenek másokra. Többek között ezért is kérik a lakosságot arra, hogy mindenki maradjon otthon, és kerülje a tömeget.

12 újabb beteg hunyt el a koronavírus miatt, ezzel összesen 134-re nőtt a halálos áldozatok száma, de 192 embernek sikerült meggyógyulnia. A Pesti úti idősek otthonában már 212 fertőzött van, és 13-an haltak meg.

„A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás