promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emma Watson: 9+1 dolog, amit nem tudtál a 30 éves Harry Potter-sztárról
Borítókép:  Emma Watson / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Április 15-én lett 30 éves a Harry Potter-széria Hermione Grangere, azaz Emma Watson, aki a világhírű sorozat után is megtalálta a helyét Hollywoodban, hiszen többek között szerepelt a Disney gigantikus sikerében, A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatában is. A színésznő a feminista mozgalom meghatározó arca lett az utóbbi években, és mivel születésnapja van, így összeszedtünk pár érdekességet vele kapcsolatban.

1. A Harry Potterrel kezdődött a színészi pályafutása

Emma Watson legelső szerepe volt Hermione Granger a 2001-es Harry Potter és a bölcsek köve című filmben, és majdnem lemaradt róla. Elment a meghallgatásra, és a könyvek írója, J. K. Rowling egyből tudta, hogy ő lesz az igaz, még úgy is, hogy eddig soha nem színészkedett. Emma a hosszú forgatás miatt majdnem nem vállalta el a munkát, de végül összejött, és örökre megváltozott az élete.

2. Folyamatosan naplót vezet

A színésznő egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy kiírja magából a gondolatait, érzéseit, akár egyszerre több naplóba is. Ezt kislányként kezdte, így gyakorlatilag évtizedek óta vezeti ezeket a füzeteket, amik hatalmas segítséggel vannak a mentális egészségére is. Egy szép napon talán majd a rajongókat is beavatja a benne szereplő titkaiba.

3. Igazából Franciaországban született

A Harry Potter-széria híres arról, hogy szinte csak angol színészeket foglalkoztat, de Emma Watson igazából Franciaországban született, és egészen öt éves koráig ott is élt, majd elváltak a szülei, és az édesanyjával, illetve a testvérével az Egyesült Királyságba költöztek. A színésznő még mindig beszél franciául, de már megkopott a tudása.

Kép: Rupert Grint, Emma Watson és Daniel Radcliffe, mint Ron, Hermione és Harry a Harry Potter-szériában / AFP

4. Megvannak a kedvenc Harry Potter filmjei

Nehéz egy színésznek úgy választania, hogy szerepel egy adott filmben, de Emma Watson elárulta, hogy az első, és az utolsó Harry Potter a kedvence. Az első azért, mert akkor még minden új és varázslatos volt, az utolsó pedig azért, mert a rengeteg jelenet miatt színészileg elég megterhelő feladatot kapott, amit élvezett.

5. Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavaros

A színésznőről már kiderült, de mégis kevesen tudják, hogy figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzd, ráadásul annak egy elég ritkának nevezhető, kombinált típusával. Emma egy jó ideje gyógyszert is szed emiatt, és szerencsére tudja annyira kezelni, hogy ne legyen túl nagy hatással az életére.

6. A Draco Malfoy-t alakító színész volt a szerelme

Emma elárulta, hogy amíg forgatták a Harry Potter-filmeket, mindig is nagyon bejött neki a gonosz kis Draco Malfoy-t alakító színész, Tom Felton. A fiú viszont sajnos nem viszonozta az érzelmeit, ráadásul többször is hangosan kiemelte, hogy úgy tekint Emmára, mint a testvérére, ami a színésznő elmondása alapján a mai napig egy szörnyű emlék.

7. Sokszor bántották őt az iskolában

Miután világhírű lett, úgy gondolta, hogy mindenképp végig akarja csinálni az iskolát, és egyetemre is jelentkezett. De mivel szinte mindenki ismerte őt, ezért sokan cseszegették is, és többször is előfordult, hogy az órán, mikor helyesen válaszolt a tanár kérdésére, akkor valaki bekiabálta, hogy

„tíz pont a Griffendélnek!”.

8. Nem vállalta a Hamupipőkét

Miután a végéhez ért a legendás széria, a Disney felkereste őt, hogy legyen a 2015-ös élőszereplős Hamupipőke főszereplője, de Emma végül nemet mondott. Úgy látszik, hogy ebből nem volt sértődés, hiszen végül ő lett a 2017-ben bemutatott A szépség és a szörnyeteg Belle-je.

9. Ki akart szállni a Harry Potter-filmekből

Miután Emma Hermione Grangerként vált felfoghatatlanul híressé, az első évek után pedig egyszerűen elege lett, hiszen nem tudott normális életet élni. Nagyon megterhelő volt neki ez az egész, ezért ki akart szállni a sorozatból, pedig még volt hátra pár film. Végül úgy döntött, hogy folytatja, mivel nem akart csalódást okozni a rajongóknak, és nem tudta volna elviselni, hogy mást lát a szerepben.

+1: Hivatalos jógaoktató

Emma Watson rengeteg ideig kereste a helyét a világban, és számos módszerrel próbálta elérni a belső békét, illetve a nyugalmat, hogy teljesen otthon érezze magát a saját bőrében. Ebben nagy segítségére volt a jóga, amit annyira megkedvelt, hogy idővel hivatalos jógaoktató lett, és még meditációt is tanított.

Forrás: Ranker, TVOM, Buzzfeed

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás