promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengetegen kaphatták el a koronavírust a bulizó amerikai egyetemistáktól
Borítókép:  Pinterest
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai egyetemisták ráadásul még az országot is elhagyták a figyelmeztetések ellenére.

Bombaként robbant a CNN-en a hír, hogy egy hetven főből álló texasi egyetemista csoport óriási felelőtlenséget csinált. A University of Texas hallgatói két héttel ezelőtt a tiltások ellenére is meg akarták ünnepelni a tavaszi szünetet, így elutaztak Mexikóba, Cabo San Lucas városába, ami nagyon hírhedt bulizóhely.

Ekkor már ki volt adva a figyelmeztetés a Fehér Ház által, hogy csak az üljön repülőre, akinek valóban halaszthatatlan dolga van, és azt is jelezték, hogy az emberek kerüljék a 10-nél nagyobb csoportosulást. A húszas éveiben járó fiatalok ezt csak hatszorosan lépték túl.

Az egyetem szóvivője közölte a rossz hírt, hogy a visszatérő fiatalok közül 44-nek volt pozitív a tesztje koronavírusra. Ha ez még nem lenne elég, sokan közülük kereskedelmi járattal repültek haza, ahol rengeteg ember megfertőzhettek. Odafelé még külön repülőgépet béreltek, amivel Austinból indultak útnak.

A repülési jegyzék alapján már megpróbálták felvenni mindenkivel a kapcsolatot, akik az egyetemistákkal együtt utaztak.

Gregory L. Fenves egyetemi elnök jelezte a hallgatóknak, hogy ennél mindenkitől felelősségteljesebb hozzáállást várt el:

„Jelenlegi magatartásunk és az általunk hozott döntések közvetlen következményekkel járnak a saját, és mások egészségére is. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a vírus terjedésének megakadályozására.”

A texasi képviselőház elnöke, Dennis Bonnen a KXAN texasi televíziónak már nem nyilatkozott ilyen szépen:

gyakorlatilag les..fejezte a fiatalokat, és kioktatta őket, hogy nőjenek már fel végre.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás