promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a vitamin lecsökkentheti a megfázás időtartamát
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A gyerekeknél 14 százalékkal, felnőtteknél pedig átlagosan 8 százalékkal. És ez tök jó hír.

A C vitamin egy igazi szuperhős, bár a koronavírust azért nem győzi le, merthogy a napokban ilyen álhírek is szárnyra keltek. De elősegíti a sejtek regenerálódását, az immunrendszert is erősíti, ráadásul még a vas felszívódásában is segíti szervezetünket.

A rendszeres és megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitel csökkenheti a szívbetegségek kockázatát. Frissen tartja a memóriánkat, és a demencia elkerülésében is segíthet. Egy 2013-as kutatás alkalmával pedig azt is megállapították, hogy gyerekeknél 14 százalékkal, felnőtteknél pedig átlagosan 8 százalékkal megrövidíti a megfázás időtartamát. A kísérletben résztvevők 200 milligrammot jutattak naponta a szervezetükbe.

A legjobb, amit tehetünk szervezetünkkel, hogy biztosítjuk számára a megfelelő C-vitamin bevitel. Ezt elsősorban természetes úton tegyük, a napi étkezés rutinjával, amit ízlésünknek megfelelően színesíthetünk. Sok zöldség, amiről nem is gondolnánk, tartalmaz C-vitamint.

A C-vitamint étrend-kiegészítőkkel is bejuttathatjuk a szervezetünkbe. Ez hasznos lehet nehezebb időszakokban. Gondoljunk csak a különböző szezonális betegségekre.

(via Livescience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás