promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Nagyobb szükség van a televízióra, mint eddig valaha” – Járványüzemmódban a TV2 Csoport
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Mariia Chalaya on Unsplash
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi időszakban kialakult helyzet miatt a TV2 csoport is fontos döntéseket hozott az emberek biztonságának érdekében.

A koronavírus-járvány miatt rengetegen vannak most otthon, önkéntes karanténban, mivel jelenleg ez a leghasznosabb, amit tehetünk a terjedés elkerülésének érdekében. Éppen ezért most többen interneteznek és tévéznek, ami egy bizonyos szinten megnehezíti a helyzetet, mert például a televíziók munkatársainak is figyelniük kell az egészségükre.

A kialakult helyzet miatt most a TV2 csoport kiadott egy közleményt, hogy bejelentsék, ők mit gondolnak, és hogyan állnak át járványüzemmódra.

„A legnagyobb eléréssel bíró magyarországi tévétársaságként kötelességünk, hogy minden lehetséges módon, proaktívan támogassuk Magyarország küzdelmét a koronavírussal szemben. Ennek érdekében az infotainment műsorainkban kiemelt figyelmet biztosítunk a közvélemény folyamatos és széles körű tájékoztatására, a kormányzat által bevezetett intézkedések bemutatására, illetve mindenkit azok fokozott betartására buzdítunk”

– mondta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

„A friss nézettségi adatok azt mutatják, hogy egy ilyen krízis-, illetve elzárkózást igénylő helyzetben nagyobb szükség van a televízióra, mint eddig valaha. A mi feladatunk az, hogy informáljuk a társadalmat, és biztosítsuk a kapcsolatot a világhoz”

– folytatta, majd elmondta, hogy a számukra a kollégák, és a közreműködő partnerek egészsége a legfontosabb, ezért ők már a járvány komoly elterjedése előtt komoly higiéniai előírásokat vezettek be, és fertőtlenítőket is biztosítottak a dolgozóik számára az ingatlanokban, ráadásul már a home office is megoldódott náluk.

„A vírushelyzet következtében a TV2 egyes produkcióinak gyártását is átütemezte”

Példát is említettek:

„A járványhelyzettel kapcsolatos fejlemény, hogy a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpadashowműsor vasárnap a TV2-n, a vírushelyzet miatt ezúttal felvételről kerül adásba. Ennek oka, hogy a felvételhez kisebb számú stáb szükséges, mint egy élő adáshoz, így a közreműködők biztonságának érdekében született ez a döntés. A vasárnapi adás után a műsor szünetre megy, de amint a körülmények lehetővé teszik visszatér a képernyőre”

De lesz újdonság is a csatornán:

„Új napi műsort is indít a TV2, a jelenlegi helyzetre reagálva, #maradjotthon címmel. Az áprilisban induló, főműsoridőben jelentkező doku-reality egyszerre informál, segít, szórakoztat, és ami a legfontosabb, közösséget épít. Az adásokban nyolc főszereplőnek, köztük jól ismert közszereplők és civilek – akik most a frontvonalban küzdenek – és környezetüknek a mindennapjait követhetik majd nyomon a nézők estéről estére, ebben a szokatlan és bizonytalan helyzetben, amit a koronavírus okozta járvány teremtett a világon és Magyarországon az utóbbi hetekben. A szereplők 1-1 kamerát kapnak, és önmaguk forgatják videónaplóikat. A dokumentarista stílus miatt a műsor rendkívül őszintén beszél majd a szorongásokról és nehézségekről, és arról is, hogy ki, hogyan vesz részt a közös társadalmi felelősségvállalásban: a vírus terjedésének lassításában és a veszteségek minimalizálásában”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás