promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek az emberek egy óriási tökbe ülnek, és belevetik magukat a folyóba – videó
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Durvább, mint az angol abszurd humor. De a résztvevők nagyon is komolyan veszik a megmérettetést. Lesz itt játéklovaglás (most kókuszcsattogtatás nélkül), és sakk is egy kis extrával.

A világ tele van furcsasággal, miért lenne ez másképp a sportokkal kapcsolatban? Most elhoztuk a legabszurdabb, legszürreálisabb testmozgási formákat, amelyekről valószínűleg még csak nem is hallottatok.

Tökhajó

A sport szeretetének és a hagyományok tiszteletének vegyítéséből született a nyugati parti óriás sütőtök regatta. Oregon állam városának, Tualatinnak szíve csücske ez a verseny. A részvevők semmit nem vesznek félvállról, apait-anyait beleadnak, és teszik mindezt maskarákba öltözve. Természetesen a rendezvény októberben esedékes, mivel a Halloweenhez kötődik. A töklámpások mellett, a hatalmas sütőtökökből „hajók” készülnek. Nem kell más, mint két evezőlapát, hatalmas lelkesedés, és már kezdődhet is a móka.

Gyalog-galopp

A hobbi játéklovaglás eredetéig egészen Finnországig kell utaznunk, hogy közelebbről is meglessük ezt a szinte már az emberiség ellen elkövetett merényletet. Ez nem egy vicc, nem irónia. Valóban rendeznek ilyesfajta megmérettetéseket, ráadásul a résztvevők véresen komolyan is veszik.

Nézzük a jó oldalát: ez a paripa biztos, hogy nem fog senkit sem ledobni a hátáról...

A videót nézve persze érdemes elgondolkodni azon is, hogy nem kellett volna-e komolyabban venniük a falovakkal való galoppozást gyerekkorukban.

Bokszsakk

A sakk és a boksz két külön dimenzió, gondolhatnánk ezt jogosan laikusként. De miért ne lehetne kombinálni a kettőt? Tette fel valaki a kérdést, aztán végül meg is valósította ezt az őrült ötletet. Az agy és a fizikum erőpróbájának közös útja 2003-tól fonódik össze. Berlinből indult, és szinte az egész világot meghódította. Egy mérkőzés 11 fordulót foglal magába, amiből 6 a sakkozásból, 5 pedig a bokszolásból áll.

A kiütéses győzelem természetesen garantált első helyezést érdemel.

Irány a sajt!

A sajtgördülő versenyt egy fura futóversenyként írhatnánk körül a legjobban. Külső szemmel nézve teljesen abszurd sportnak tűnik. Angliában ennek ellenére minden évben megrendezik és a résztvevők száma egyre csak gyarapszik. Ezt a macska-egér játékot véresen komolyan is veszik, félelmet nem ismerve indulnak a sípszó után a lelkes versenyzők, hogy a leggyorsabb közülük végül elnyerje a Double Gloucester sajtféle 9 kilós példányát, ami csak gurul és gurul lefele a meredek lejtőkön.

Érdekesség, hogy a kihívás során a sajt képes akár 70 km/órás sebességre is felgyorsulni.

(via Tiebraker)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás