promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kanada nemet mondott, nem védi tovább Harryt és Meghant
Borítókép:  DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kanadai kormány hivatalosan bejelentette, hogy nem finanszírozzák tovább Harry herceg, Meghan Markle, és gyerekük, Archie védelmét.

Ez év elején robbant a bomba, miszerint Harry herceg és Meghan Markle bejelentette, szakít a hagyományokkal, és a brit királyi családtól különálló életet akarnak folytatni. A pár és gyermeke Kanadába költözött, aminek nem mindeki örült. 

A védelmük pedig pontosan március 31-ig tart. Az ország kormánya ugyanis megerősítette: ezen időpont után nem finanszírozzák tovább Harry, Meghan, és gyerekük, Archie védelmét – olvasható a Guardianen. Ezt azt jelenti, hogy a Vancouver szigeten bérelt kastélyuk környéként szolgáló testőrök fizetését nem a kanadai állampolgárok fizetik majd.

A portál felhívja a figyelmet, a párnak március 31-ig el kell látnia királyi teendőit, s eddig az időpontig hivatalosan nemzetközileg védett személyeknek számítanak, ami azt is jelenti, hogy Kanada kormányának kiemelt figyelmet kell fordítania védelmükre. Amint státuszuk megváltozik, a rájuk vonatkozó szabályok is változnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás