promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem a gyémánt a világ legritkább drágaköve, létezik egy sokkal ritkább kincs
Borítókép:  Wikimedia Commons
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kristály a tökéletesség és a szellemi tisztaság szimbóluma. Az ember már az emberiség hajnalán különös vonzalmat, bizonyos mértékben abszurd megszállottságot, birtoklási vágyat érzett a különbözőféle kristályok iránt. Az alábbiak élénken izgatták a fantáziáját.

Legyen szó bármiféle kristályról, kivétel nélkül mind birtokolja azt a nagyszerű tulajdonságot, amivel képes lebilincselő hatást kelteni.

Ez a tulajdonság pedig nem más, mint az esztétikájuk.

A kristályokhoz spirituális és mágikus energiákat is társítanak.

Most olyan kristályokat foguk közkinccsé tenni, melyek sokszorosan kiemelkednek a kristályok hatalmas birodalmából.

Delfinkő

A delfinkő egy igazi ritkaság. A Földön egyedül a Dominikai Köztársaságban van ismert lelőhelye. Szépsége a trópusi óceánok kékségébe repíti csodálóját. Pozitív energiákat társítanak hozzá a kristálygyógyászatban és a néphiedelemben is. Erőt ad a fizikai, mentális és érzelmi regenerálódásban.

Kép: Pinterest

Fekete opál

A fekete opál Ausztrália nemzeti ékköve, drágaköve, ahogy a többi opál is. Mind közül viszont a szóban forgó fekete opál a legértékesebb. 1903-ban mutatkozott be a nagyközönség előtt, mivel ilyen későn fedezték csak fel. A leghíresebb fekete opál az Aurora Australis névre keresztelt darab, amit a sarki fényről neveztek el.

Kép: Flickr

Taaffeite

A Taaffeite kristályból mindössze 50 ismert darabot sikerült találni eddig a világon. Ezzel a számmal kivívta magának a legritkábbak közt az aranyérmet. Elsősorban Srí Lankán kutatnak utána. Értéke szinte felbecsülhetetlen, de 20 ezer amerikai dollárt is elkérnek érte grammonként.

Tanzanit

A Tanzanitot Észak-Tanzániában a Merelani-hegységben bányásszák kizárólagosan. Kék és lila variációban is ismert. Nem is olyan régen, 1967-ben egy maszály törzs fedezte fel véletlenszerűen. Karátonként akár 1000 dollárt is elkérnek érte.

Kép: Pinterest

Vörös berill

A vörös berill a berillek legritkább formátuma, de nem a legdrágább. A legértékesebb titulust a zöld berill, vagyis közismertebb nevén a smaragd birtokolja. A vörös berill színét amúgy a mangán táplálja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás