Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az idei Velencei Karnevál a város újjászületését jelenti a helyieknek – galéria

Az idei Velencei Karnevál a város újjászületését jelenti a helyieknek – galéria

Színes

Az idei Velencei Karnevál a város újjászületését jelenti a helyieknek – galéria

Színes

Helmeczi Benjamin 13:03

A karnevál február 25-ig várja a látogatókat.

A Canal Grande csatornáján rendezett hajós felvonulással vette kezdetét az idei velencei karnevál február 8-án este. A kivilágított hajók, az óriás világító gömbök és a palotákra vetített fényjáték szokás szerint csodálatos hangulatot teremtett az első estéjén. Több mint háromszáz jelmezes artista vett részt a vízen mozgó farsangnyitó előadáson.

Vasárnap délelőtt a szintén hagyományos nappali hajós menet következett a velencei gondolákkal az élen. A menetet az óriáspatkánnyá átalakított első ladik vezette: a papírból készített patkány a vízen élő Velence városa és a tréfás karneváli időszak jelképének számít.

Az idei farsangot a városvezetés, az idegenforgalomban dolgozók és a velencei lakosok is „újjászületésként” élik meg: a november 12-i rendkívüli árvíz után, amikor 187 centiméteren az utóbbi száz év második legmagasabb vízszintjét mérték, és az új koronavírus miatti félelem közepette ugyanis az utóbbi hetekben jelentősen visszaesett az ilyenkor megszokott látogatók száma.

A legtöbb látogatót ezen a hétvégén várják, február 16-án az Angyal repülésére, amikor a Szent Márk téri harangtorony tetejéről Velence legszebb lánya ereszkedik le kötélen.

Borítókép: VINCENZO PINTO / AFP